tisdag 26 februari 2008

3 nya

Jag har scrappat en del i helgen, men de flesta av layoterna jag gjorde ska skickas in till olika tävlingar och utmaningar så jag får inte visa upp dem här ännu. Men jag har några andra LO:s som jag inte hunnit lägga in i bloggen, så dem får ni se istället. :-)
fredag 22 februari 2008

Vinnarna i PIF-utlottningen

Nu har jag dragit två vinnare i PIF-utlottningen. De två som kommer att få varsitt kuvert med scrapsaker är Sofia78 och hanna! Stort grattis till er! Maila er adress till mig på annalena77@hotmail.com så skickar jag era kuvert så fort som möjligt!

torsdag 21 februari 2008

Snabbscrap

Dags för lite uppdatering igen. Just nu scrappar jag foton som togs i oktober-november så jag ligger lite efter i tidtabellen. Jag försöker att scrappa kronologiskt, det bli mycket lättare när man ska placera in sidorna i album då. Det skulle vara roligt om jag nån gång kom ikapp så att jag fick scrappa foton som inte är äldre än två veckor eller så. Så för att komma ikapp lite har jag gjort några snabbscrappade sidor. Inte så mycket planerande eller dekorerande. Bara dit med fotot och en titel. Och såklart några blommor :-)

Glöm inte att delta i min PIF-utlottning som slutar imorgon!

onsdag 20 februari 2008

Några tips

Jag har fått många frågor angående var man kan hitta skisser och inspiration. Så jag tänkte samla lite länkar med bra sidor som jag brukar besöka när jag saknar egna idéer och upplägg för mina LO.s.

Scraputmaningen - här finns massor med utmaningar, allt från skisser till färgutmaningar och andra roliga saker. Flera nya utmaningar per vecka. Man kan maila in sina bidrag och har då chansen att bli publicerad på bloggen.

***************************************************************************************************************

swe scrapbook - lite samma stil som Scraputmaningen. Många olika utmaningar. Varje måndag kommer en ny skiss som man har ungefär en veckas tid på sig att skapa utgående från. Även här kan man få sina alster publicerade. Här får man även små tips på hur man kan fixa till sina foton i Photoshop.

****************************************************************************************************************

Scrapmaps - här finns massor av skisser. Man kan välja vilken storlek man vill, 12x12 är ju det vanligaste, men det finns även andra format. Se väljer man hur många foton man vill ha på sin LO och så får man förslag på olika skisser.

***************************************************************************************************************

Utmaningsverkstan - en rolig sida där man kan "bygga" egna utmaningar. Men kan kryssa i olika alternativ som ni ser här:

Om jag t.ex. kryssar i form, dekoration och färger så slumpas denna utmaning fram åt mig:
  • Form: Triangel
  • Dekoration: Fotohörn
  • Färger: Orange, turkos och vit
Om du inte gillar just den så är det bara att göra en ny sökning. Man kan även söka enbart på skisser.

*****************************************************************************************************************

Scrapsketches - Underbara skisser!

*****************************************************************************************************************

Sen tänkte jag även tipsa om Scrappiz.se ifall någon missat den sidan! Där finns en massa artiklar att läsa och även ett galleri med medlemmarnas LO:s. Man måste vara medlem för att komma åt vissa sidor, men det kostar inget att registrera sig.

*****************************************************************************************************************

Det finns även en svenskspråkig scraptidning som heter Scrapbooking-mm. Deras hemsida bjuder inte på så mycket intressant, men någon skiss kan man evetuellt hitta där. Jag har kollat priserna för prenumeration till Finland och det var dyyyrt! Minns tyvärr inte det exakta priset, men jag tycker man hittar så mycket inspiration på nätet att det känns lite onödigt att prenumerera på den. Jag har läst några nummer av tidningen och visst är den helt OK. Jag skulle kanske önska att det fanns lite mer artiklar, det var väldigt mycket bilder på LO:s tyckte jag. Visst måste det finnas med också, men man kan som sagt se en massa såna på nätet. Om ni vill "provläsa" ert nummer så finns några nummer att köpas i Heinikkas webbutik, kostar 7,35 st.


****************************************************************************************************************

Scrappa.com - Här finns recensioner av olika nätbutiker (främst i Sverige, men även andra). Kan vara bra att läsa vilket betyg butiken har fått innan man beställer.

*****************************************************************************************************************

Hoppas ni hittar lite tips och idéer på de här sidorna! Trevliga scrapstunder! :-)

måndag 18 februari 2008

Nu är det jul igen!

Nu har jag äntligen scrappat foton från i julas. Så här kommer tre juliga layouter!Jag hade stora problem att få in bilderna den här gången - vet inte varför. Men så plötsligt funkade det! Men nu ser jag att jag fått en kommentar om att man bara kan se en bild! Är det så för er alla? Jag kan se alla tre bilderna i alla fall! Konstigt!

söndag 17 februari 2008

Hemma hos oss

Jag har gjort en LO med en massa foton från vårt radhus. Förhoppningsvis kommer vi inte att bo här så länge till (det börjar bli trångt). Det betyder att Agnes knappast kommer att minnas hur det såg ut där vi bodde de första åren av hennes liv, så därför gjorde jag den här LO:n till hennes album.

torsdag 14 februari 2008

PIF-utlottning

Jag blev glatt överraskad då jag nyligen vann en PIF i mymlis blogg! Så nu är det min tur att ha en PIF-tävling i min blogg. Vad är då en PIF?

PIF betyder "Pay It Forward", alltså "skicka det vidare". Det man skickar är scrap-relaterade saker. När man blir "PIFad" får man ett litet kuvert med posten från den som "PIFar", och sedan är det ens tur att "PIFa", alltså skicka ett nytt kuvert fyllt med scrap-material till någon annan.

Så om du vill vara med i utlottningen om att bli PIFad, skriv en kommentar i bloggen om min senaste LO (always smiling). Motivera också gärna varför just du vill blir PIFad. Tävlingen pågår t.o.m. fredagen den 22.2 kl 18.00. Vinnarna meddelas här i bloggen senast på lördag 23.2 så glöm inte att kika in då :-)


onsdag 13 februari 2008

Vinnar-LO:n

För en tid sen vann jag en utmaning på Familjeliv med min Grimas-LO. Det är alltid den som vinner utmaningen som hittar på nästa tävling. Så jag gjorde en skiss som alla skulle utgå från. Så här såg den ut.
Och så här såg LO:n ut som jag gjorde enligt skissen.


Och kan ni tänka er - jag vann igen fast det fanns en massa andra fina bidrag med! :-) Jätteroligt att så många röstade på min LO. Så nu har jag hittat på en ny utmaning igen. Den här gången ska vi scrappa en LO som innehåller minst ett hjärta och med rivna kanter (endera på fotot eller nåt pepper).

måndag 11 februari 2008

Två nya idag!

Den här LO:n gjorde jag på scrapkursen förra veckan. Den blev inte alls som jag hade planerat eftersom gnuggisbokstäverna jag tänkte använda krånglade. :-( Blir sååå sur på dem! Det är andra förpackningen jag testar av Making Memories svarta rub-ons Beach och båda har varit lika dåliga. En del bokstäver fäster hur bra som helst, medan andra helt enkelt inte går att få fast. Det spelar ingen roll om jag gnuggar försiktigt eller med all kraft jag har - det går inte att få fast dem. Har hört andra som haft problem med dem också, så det verkar vara nåt tillverkningsfel.

Nåja, det var meningen att texten "...is for Agnes and adorable" skulle gnuggas fast där den vita blomman är. Men eftersom det inte ville sig, så fick jag vara kreativ och hitta på ett sätt att dölja de söndriga bokstäverna. Så då blev det en megastor vit blomma...kanske inte det allra snyggaste men jag hittade inget annat. Lite synd att texten hamnade så långt bort från bokstaven "A" - den hör ju ihop med den. Hoppas man fattar det i alla fall...


Det är så roligt att använda svartvita foton eftersom man kan använda i princip vilket papper som helst till dem. T.ex. det här pappret som är storblommigt och kraftigt i färgen.

söndag 10 februari 2008

Lite nytt

Det börjar bli dags för en uppdatering av bloggen. Jag har en massa LO:n som jag inte hunnit lägga in tidigare, men nu ska jag visa några av dem. På den första LO:n har jag försökt mig på att stämpla med bubbelplast som är så trendigt just nu. Det var inte så lätt som jag trodde... Färgen ville inte riktigt fastna på plasten eller så hann den torka innan jag stämplade så det blev ganska mycket vitt. Men det ger en ganska rolig effekt.
Här kommer en 10 minuters LO. Jag ville hålla den enkel och stilren med bara vitt, svart och rött.
Dagens sista LO handlar om alla smeknamn vi har på Agnes. Det är en hel del...


tisdag 5 februari 2008

Utmaning igen

Den senaste utmaningen jag deltog i gick ut på att endast använda material som redan låg framme på scrapbordet. Det blev en ganska enkel LO eftersom jag oftast städar bort mina saker vartefter jag scrappar. Hade inte så mycket som låg framme... Snirklarna på LO:n "sitter fast" på det svarta pappret. Jag har skurit ut några av snirklarna och lagt ovanpå fotot. Det har jag gjort på några LO:n den senaste tiden och jag tycker det blir en riktigt häftig effekt. Annars kan ju såna här papper vara lite svårjobbade.