fredag 28 november 2008

Swe scrapbook

Den här LO:n visades på swe scrapbook idag. Den är gjord till deras kombination nr.4 där man skulle använda rub-ons, rivna kanter och knappar. Fotot på Agnes och mig är taget av Pyzzlan. Tack!

Jag har haft det här pappret i min samling väldigt länge. Det är ett sånt papper som man tycker är fint då man ser det, men det är helt hopplöst att använda det. All text är tryckt på pappret, det är alltså inget jag lagt dit själv. Jag hade väldigt svårt att veta var jag skulle placera fotot eftersom jag ville att så mycket text som möjligt skulle synas.Jag rev ur några bitar ur pappret och placerade ett ljusare papper under. Fåglarna är en rub-on från October Afternoon (om jag minns rätt).Blomma med knapp och floss. Snirklarna är utskurna med Silhouetten.Liten trädetalj från Tiimari. Pärlor från Kaiser Craft.

torsdag 27 november 2008

Två nya

Här kommer två nya LO:s. Den första är gjord till Veckans skiss. Den blev lite misslyckad eftersom titeln syns så dåligt... Jag försökte komma på nåt sätt att framhäva titeln lite mer, men det är ju inte så lätt när den är fastlimmad nu. Jag testade lite med en ljus penna men det blev inte snyggt. Så nu får det vara så här...

Tack till Pyzzlan som tagit det fina fotot på Agnes :-)

Titeln + blommorna + fjärilen är utskurna med Silhouetten.

Sen kommer en LO som jag gjort till liftutmaningen på Scrapbookbutiken. Här har jag fått användning för symaskinen igen - det är riktigt roligt att sy på papper :-)

tisdag 25 november 2008

Stellas höstmix - skissen

Här kommer min sista LO till Stellas höstmixtävling. Den är gjord till skissen. Jag hade inte tänkt göra nån mer LO till höstmixen, men igår kväll bestämde jag mig för att göra en i alla fall. Det måste finnas minst två mönstrade papper från kitet med på LO:n och det finns det nog, även om det bara är små, små detaljer :-) Jag hade nästan använt upp alla papper som kom med i kitet, så det blev pinsamt lite mönstrade papper på den här. Det är bara de tre små utstansade blommorna som är gjorda i papper från kitet. Dekorationerna från kitet är de silverfärgade små stenarna och chipboardfiguren som jag målat svart och lagt svart glitter på.

Fotot på Agnes är redigerat så att bakgrunden ser lite suddig ut. Jag tror inte att det syns så bra på fotot av själva LO:n så jag lägger in bara fotot här så ni ser det ordentligt.
Och så lite detaljbilder:
lördag 22 november 2008

Slips-LO

Förra veckans skiss på Scrapaddicted var riktigt knasig :-) Den är inspirerad av Sassafrass Lass papper. Först när jag såg den tänkte jag att jag absolut inte ska skapa nånting utgående från den, men så kom jag att tänka på Agnes första egenhändigt gjorda farsdagskort. Vi var på Små & stora och där hade de klippt ut slipsar i papper som barnen fick måla på. Agnes gjorde tre stycken, en åt pappa, en åt farfar och en åt morfar. Jag ville spara "slipskortet" som hon gav sin pappa så jag la in det på LO:n. Sen blev det lite knäppa dekorationer urklippta från Sassafrass Lass papper.

Men först kommer skissen:Och så här blev resultatet:Definitivt inte den finaste LO jag gjort, men den kommer säkert att vara jätterolig om 30 år när Agnes tittar i albumet....hoppas jag :-) Hjärtat på slipsen hjälpte jag henne att måla :-)
Det var inte så lätt att få ihop LO:n eftersom slipsen var det mest dominerande. Jag försökte göra LO:n lite barnslig så att det skulle se ut som om Agnes gjort hela LO:n och inte bara slipsen :-)

torsdag 20 november 2008

Puss

Här kommer en LO som jag gjorde enligt förra veckans utmaning på Veckans skiss. Visst är Agnes min härlig!? :-)
Jag sydde med symaskinen runt fotot.En chipboardblomma som jag chalkat.

onsdag 19 november 2008

Namn-LO

Den här LO:n om Agnes namn har jag tänkt göra väldigt länge, men det har aldrig blivit av. På scrapträffen som jag var på för att tag sen stansade jag ut bokstäverna till alla namnen och igår kväll satte jag mig äntligen ner och gjorde en LO. Men det var inte det lättaste...bokstäverna var så stora så de tog nästan upp all yta. Dessutom skulle jag ha med ganska mycket journaling i samband med varje namn. I textrutorna står det bl.a. om vad namnet betyder, hur populärt det är i Finland just nu och varför vi valde att ge henne just det namnet. Kan vara bra att ha dokumenterat ifall man inte kommer ihåg det när hon frågar om 10 år eller så :-)

Det var svårt att dekorera LO:n eftersom det inte fanns så mycket tomt utrymme. Jag ville inte lägga till något mönstrat papper så jag stämplade "lite" istället... Men det blev alldeles för mycket stämplar så det ger ett oroligt intryck tycker jag. Så jag är inte alls nöjd med LO:n, men jag är ändå glad att den är gjord nu :-) Bakgrunden är Kraft cardstock från Bazzill ifall nån undrar.
Samtidigt vill jag passa på och TACKA för alla fina kommentarer ni skriver här! Det är oerhört roligt att få inspirerande kommentarer från alla er! Jag har även fått flera blogg-awards den senaste tiden från olika håll, men tiden räcker tyvärr inte till till att lägga upp dem alla här. Men jag tackar så mycket för dem också - det är sååå roligt att veta att ni uppskattar bloggen! :-)

söndag 16 november 2008

ScrapperiMani på Scrapperiet

Det har varit ScrapperiMani på Scrapperiet i helgen. Det fanns en hel del utmaningar att välja mellan och jag försökte hinna med så många som möjligt. Den första är gjord till en skissutmaning. Det blev ganska många färger... Journalingrutorna är stämplade och urklippta. Den vita borden stansade jag ut med Marikas Cuttlebug då jag var på scrapträff för ett tag sen. De vita cirklarna är sydda med symaskinen. Först ritade jag en cirkel på pappret (använde ett fat som mall) och sen sydde jag ovanpå den och lite utanför och lite snett... :-)"Sassa" är vad Agnes kallade sig själv då hon ännu inte kunde säga Agnes :-) Nu säger hon "Annes" istället och det är ju nästan Agnes.
Följande LO är också gjord till en skissutmaning. Den blev inte så lik skissen, men jag utgick i alla fall från den.


Egenhändigt gjorda hjärtan.


De här småbokstäverna är väldigt användbara och jag skulle vilja ha dem i alla möjliga nyanser.
Men det är ju enkelt att göra dem själv på datorn också...om man skulle ha tid.
Den sista LO:n gjorde jag till en utmaning där man skulle inspireras av Scrapperiets logo som har svart bakgrund, rosa text, blommor, swirls och bling. Jag tycker jag fick med allt det på min LO :-)


Närbild på en glittrande swirl. Det är en grå chipboardswirl som jag målat med rosa akrylfärg och hällt på en massa Doodelbug-glitter på.Bokstaven "k" och "t" är också glittriga, men det syns inte så bra.


Jag har också gjort ett kort till ScrapperiMani men det lägger jag inte ut i bloggen innan mottagaren har fått det. Så det kommer ni att få vänta på några veckor :-)

onsdag 12 november 2008

Skisstävling på Hobbyhuset

Jag har gjort ett bidrag till skisstävlingen som pågår på Hobbyhuset. Jag gjorde en LO i mina favoritfärger rosa, brunt och naturvitt/beige.Ett foto på Agnes i sin nya klänning. Texten kanske inte syns men den handlar om att det inte alltid måste vara fest eller nåt speciellt tillfälle för att man ska få klä på sig finklänningen - utan det kan man göra vilken dag som helst :-)


Och så några detaljbilder:

Härlig brun rub-on från Basic Grey.Jag har använt naturvita bokstäver som jag haft i min ägo hur länge som helst. Jag chalkade dem med chestnut roan för att de skulle framträda bättre.


En salig blandning

Jag har städat mina mappar på datorn och då råkade jag se att det fanns några LO:s och kort som jag inte visat i bloggen ännu. Så här kommer de :-)

Den första är en LO med Agnes och grannpojken Marcus. De höll på och busade i vårt sovrum och så fort jag kom in för att titta vad de höll på med satte de sig ner och såg sååå oskyldiga ut :-) De såg så roliga ut med sina miner!
Nästa LO är en månads-LO. Jag hade väl tänkt sluta med dem vid 12 mån men nu blev det en 16 månaders LO i alla fall :-) Den var svårt att scrappa eftersom jag hade beställt ett större foto än normalt och dessutom skulle jag ha med ganska mycket text på sidan. Så det fick bli ett enkelt upplägg med några få dekorationer.
Sen kommer ett födelsedagskort som jag skickade iväg til Pyzzlan som fyllde år nyligen :-)
Den stora blomman har jag gjort av lösa kronblad som jag satt ihop till en blomma. Jag fick 3 påsar med olikfärgade blad av en icke-scrappande kompis och jag tycker det blev riktigt fina blommor av dem. Så tack Heidi! :-) Fyrkanterna på kortet ser lite sneda ut, men det beror på hur jag fotat och beskurit kortet - i verkligheten är de nog lite rakare.Det sista kortet är ett 15 minuterskort som jag gjorde till en kompis pojke då vi skulle det på 1/2-årskalas för ett tag sen.

torsdag 6 november 2008

Månadsutmaning på Magdas

Magdas har en skissutmaning denna månad och jag tyckte skissen var så enkel och fin så jag ville göra en LO. Så här ser skissen ut:

Och så här blev min tolkning av den:Det mönstrade pappret har jag haft ganska länge, men nu kom det äntligen till användning. Tyckte det passade bra till en lekfull LO. På fotot kikar Agnes fram i en nyckelhålsformad öppning i ett "staket" i lekparken. Svårt att förklara vad det är, men allt det röda hör alltså till fotot, det är inget jag lagt dit själv :-)

söndag 2 november 2008

Cybercrop på Stellas

Den här helgen är det Cybercrop på Stellas, vilket innebär mängder av olika tävlingar. Tyvärr har jag inte haft så mycket tid att scrappa, men två LO:s har jag i alla fall gjort. Den första är till en tävling där man skulle lifta en LO (härma eller insprireras av). Jag liftade LO:n ganska rakt av, jag tycker det är roligt att göra så.
Förjande LO är till kategorin "Valfri LO". Jag hade ca 40 min på mig att göra en LO medan Agnes sov (jag skulle hinna städa och packa en massa väskor under hennes sovpass också) så det fick bli en enkel och lite tråkig LO. Jag blev inte alls nöjd med den, men jag fick ju i alla fall två bidrag gjorda till Stellas tävlingar. Pappret har jag haft i mitt lager hur länge som helst men jag har aldrig hittat nån användning för det. Det är så svårt att använda såna här papper som nästan är färdig scrappade från början. Svårt att få fotot att passa in och svårt att hitta passliga dekorationer. Fotot är i svartvitt förutom Agnes som är i färg :-) Nu blir det inget mera scrap idag!