måndag 26 januari 2009

Två LO:s

Den första LO:n är gjord till Scraphusets skisstävling. Ramen runt bakgrundspappret har jag stämplat med Basic Greys swirlstämplar. Bokstäverna i "mysigt" var egentligen vita, men jag målade dem med chalk i nyansen Creamy brown.
Följande LO är gjord efter en skiss på Grodans. Det är en riktig olycks-LO... Först hade jag tänkt göra hela LO:n på det rosaprickiga pappret (utan svart bakgrundspapper alltså). Men jag ritade en ram ppå det rosa pappret som blev såååå ful så jag var tvungen att klippa bort den. Så jag limmade upp det som var kvar av LO:n på ett svart papper...och så stämplade jag några vita swirls på det svarta som inte alls blev snyggt. Så då bytte jag till ett nytt svart bakgrundspapper. Så jag kan inte påstå att det är en LO jag gillar speciellt mycket, det var såå mycket krångel med den. Men ibland är det kul då det blir misslyckat och man tvingas tänka till lite och modifiera sin ursprungliga plan. :-)


Här kommer en närbild på LO:n. Titlen fick jag hjälp med av min kära make :-) Jag brukar ofta fråga honom om han har några bra tips på titlar, men han brukar för det mesta ha så långa förslag så det inte får plats, men den här titeln tyckte jag var klockren. För det är ju verkligen skitkul hon har då hon sitter på pottan med massor av leksaker och böcker som underhållning :-)Två kort

Jag är ingen kortmakare brukar jag alltid säga...men nu har jag har ändå införskaffat några motivstämplar och en hög med Promarkers. Jag hade inte tänkt att jag skulle börja göra kort, men jag har insett att det kan vara kul ibland. Och så slipper man ju betala dyra pengar för att köpa födelsedagskort i butiken :-) Det här kortet gjorde jag efter Scrappers skiss där allt skulle gå i bruna och beige nyanser. Jag tycker färgskalan passar bra till de söta Sarah Kay stämplarna.

tisdag 20 januari 2009

Vila

Jag hittade ett jättefint die-cut (mönsterskuret) papper i min pappershög som jag helt hade glömt bort att jag ägde! Så jag gjorde en LO, men det var inte så lätt ett göra så mycket med sidan eftersom det mönstrade pappret är ganska dominerande. Så det fick bli en enkel LO med ett foto i svartvitt och bara några få dekorationer.


Som ni säkert har märkt så har jag svårt att göra en LO utan att använda de här pyttesmå bokstäverna nuförtiden :-) De är helt enkelt bara så användbara att de passar på vilken LO som helst. Bokstäverna i ordet VILA är gamla stickers som jag köpte i Danmark för några år sen, men som aldrig riktigt kommit till använding tidigare.
Gott & blandat

Nu har jag börjat jobba igen efter 2 år hemma med Agnes, så jag tror inte de kommer att bli så mycket tid över för scrapping nu. Men jag passar på att uppdatera bloggen med några LO:s som jag gjorde för ett tag sen.

Den här LO:n blev publicerad på swe igår, den är gjord efter deras skiss. Nu har jag ännu en gång använt ett papper som jag tycker är fint men otroligt svårt att jobba med. Så här såg pappret ut från början:Och så här blev min LO.


Jag lade till en massa svarta rub-ons med fågel- och fjärilmotiv och några rosa och svarta blommor.


Glittriga bokstäver från American Crafts.


Dymobokstäver fastlimmade på en paperfrill-remsa.Sen kommer en lila LO som jag inte alls är nöjd med. Lila är verkligen den svåraste färgen att scrappa tycker jag, kanske beroende på att det finns så lite papper och dekorationer i den färgen.Till sist kommer en bild på min vinst från Scrappakalja. Massor med roliga saker, bl.a. från October Afternoon. Tack Mia!


tisdag 13 januari 2009

Två nya

Den senaste tiden har jag mest scrappat till olika tävlingar och utmaningar eftersom det går mycket snabbare för mig att få en LO färdig då. Men för ett tag sen scrappade jag några LO:s helt utan några riktlinjer, inte till någon tävling eller utmaning.

Den första är gjord med ett papper från Webster´s pages (som jag är väldigt förtjust i just nu). Den handlar om Agnes blyghet för främmande människor och ibland också för såna hon känner.

Jag chalkade de vita bokstäverna och lade på Crackle Accents.Nästa LO är inspirerad av en LO som Willea gjorde där hon använde sig av lace cs som bakgrund. Lace är alltså det rosablommiga pappret (blommorna är utskurna och det lämnar hålmönster på pappret). Jag limmade upp det på en svart bakgrund.


Det blev inte så mycket dekorationer på den här LO:n. Det passade inte med så mycket extra eftersom det rosablommiga pappret tar så mycket uppmärksamhet.


Jag valde grönt som accentfärg eftersom det blev lite för mycket svart och rosa annars. Den stora gröna blomman är från en ljusmanschett som jag har tagit sönder. Man hittar saker som kan användas i scrapsyfte lite överallt bara man har scrapglasögonen på :-)Tack för besöket!

söndag 11 januari 2009

Vinst!

Jag fick just ett trevligt mail från Scrappakalja där jag fick veta att JAG har vunnit deras scrapbingo-tävling med den här LO:n.


JÄTTEROLIGT! Jag har vunnit ett scrapkit värt 200 kronor. :-)
Jag tackar så mycket för det!

fredag 9 januari 2009

Skratta!

Här kommer en LO som jag har gjort till skisstävlingen på Scrappiz. Skissen såg ut så här:


Jag kom genast att tänka på det här turkosa pappret med "frimärkskanter" då jag såg skissen. Skissen var så enkel och stilren så jag valde att inte använda några andra dekorationer än de som var inritade där, så det blev en enkel LO med rosa som accentfärg :-)
Närbild på titeln: "Du får hela världen att skratta"
Journalingen är utprintad på den rosa paperfrill-remsan.
När jag skulle lägga in LO:n i albumet märkte jag att jag hade scrappat samma foto för några veckor sen! Det brukar inte hända, men den här gången fick jag dubbel uppsättning av mina foton eftersom det blev något fel med min första beställning. Jag har inte visat den LO:n i bloggen så ni får se den på samma gång. Lämna gärna en kommentar om vilken LO ni tycker blev finare! En turkos och en rosa :-)

Den vita cirkeln har jag ritat själv och de bruna blommorna har jag stansat ut och dekorerat med Pearl Maker.
Titlen är rub-ons.

Så vilken gillar ni bättre av dom två? :-)

Hobbyhusets skissutmaning

Här kommer en LO som är gjord till Hobbyhusets januari-skisstävling. Dessutom fanns det några andra krav också. Man MÅSTE ha med minst en blomma, bling och swirls, men man fick INTE ha med band/spets, punchinella eller knappar. Så här såg skissen ut:Och så här ser min LO om vår lilla tomtegumma ut:
Blomma, bling och swirl på ett och samma ställe :-) Krusidullerna är utskurna med Silhouetten, likaså titeln Tomtegumma.Jag lade ett lager Crackle Accents på titeln för att få den att se lite mer gammaldags ut.


Lämna gärna en kommentar!


söndag 4 januari 2009

Scrapaddicteds skisstävling

Igår kväll scrappade en LO till Scrapaddicteds skisstävling. Så här ser skissen ut:

Och så här ser mitt bidrag ut:


Det blev en lekfull LO i mina favoritfärger: rosa, grönt och brunt. Jag duttade små prickar av Pearl Maker runt fotot som en liten ram.

Välkommen åter!