torsdag 26 mars 2009

LO + award

Jag har inte hunnit scrappa nåt alls den här veckan, fast vi är lediga från jobba och dagis hela familjen. Agnes fyller 2 år på fredag så vi har tjuvstartat med några kalas redan tidigare i veckan. Och idag måste jag städa och baka för imorgon kommer far- och morföräldrarna.

Men jag hittade en LO som jag gjorde för nån vecka sen som jag ännu inte bloggat. Jag har haft de här färgglada pappren från Kaiser Craft en tid och bara beundrat dem, men inte vågat klippa sönder dem. De ser ut som karameller! Härliga färger som jag blir glad av så här på vårvintern.
Jag skrev journalingen direkt på fotot innan jag framkallade det.

Sen har jag fått en award, både från Bettan och från Alex. Tack så mycket tjejer! Jag är så dålig på det här med att skicka vidare, men jag ger den till alla mina scrapkompisar från FL som inspirerar mig så otroligt mycket med sina fina alster!


Tack för titten!

onsdag 18 mars 2009

Monokromatiskt kort

Nu har jag gjort alla utmaningarna till Scrappers cc. Den sista var att scrappa monokromatiskt - dvs. allt ska gå i en enda färg. Jag gjorde ett morsdagskort i olika rosa nyanser. Det var kul att scrappa med bara en färg, och jag blev riktigt nöjd med resultatet.


måndag 16 mars 2009

Scrappers LO

Här kommer ännu ett bidrag till Scrappers cybercrop. Det var sååå roliga utmaningar så jag har gjort ett bidrag till nästan alla kategorier.

Den här LO:n är till en "Får/får inte"-utmaning. Man måste använda knappar, 2 olika band/spets, blommor och något stämplat. Man får inte använda brads, rivna kanter och cs bakgrund. Jag köpte det här underbara, utskurna pappret på Papirloftet och jag har länge velat använda det. Jag stämplade ganska mycket på den här LO:n, lite FÖR mycket i mitt eget tycke kanske. Jag använde flera olika Basic grey stämplar för att bygga upp hela blomrankan. Ramen runt foto är gjord i Photoshop.
Jag dottade en massa små Pearl maker-pärlor på den stämplade blomman. Knapparna, som skulle vara med, ser ni till vänster, ovanpå bandet. Tre knappar blev det.


Fina Prima-minirosor och en stor blomma, den är också från Prima. Ett brunt fransband och ett beige ric-rac band.Cybercrop på Scrappers

Just nu pågår en Cybercrop på Scrappers, vilket betyder att det finns en massa roliga tävlingar att delta i. Den håller på ända till 22 mars, så ännu hinner man delta! Jag har gjort flera av utmaningarna och i det här inlägget ska jag visa de tre första.

En av utmaningarna var att göra ett kort UTAN stämpelmotiv. Jag gjorde ett enkelt kort helt i vita nyanser. Använde de nya blommorna från Prima som är vackra, men sååå sköra. Tror att det här kortet får bli ett bröllopskort... Hoppas vi blir bjudan på bröllop snart! :-) Det är inte så lätt att fota ett vitt kort i det här grå vädret. Bottenpappret är jättefint, med pärlemorskimmer, men det syns inte på fotot.Följande LO är till scrapliften. Man skulle lifta en jättefin LO av Eyovine och jag gjorde en julig LO. Jag älskar det här gröna pappret, tycker det är så fin form på det!


Bling och rosor - det vackraste som finns!Tack för besöket!

torsdag 12 mars 2009

Fler gäst-DT alster

Här kommer andra delen av de kort och LO:s jag gjorde till Magdas. Den här gången är det alster gjorda med papper från Maja Designs serie Mina vänner. Underbara, tjocka papper i turkos, beige och brunt.


Men först kommer en bild på hela kitet som jag fick.Den första LO:n är den som jag tycker allra mest om av allt jag gjorde till Magdas. Fotot är taget då Agnes var magsjuk...några timmar efteråt blev vi inlagda på sjukhus och fick stanna i 6 dygn. Det syns verkligen hur utmattad hon är på fotot. Journalingen om hela sjukhustiden har jag skrivit på ett blad som jag gömt bakom fotot, det sticker ut på vänstra sidan. Själva fotot har fått en snygg ram i Photoshop innan framkallning. Jag skrev datum på en av flikarna (också i PS). Tycker det passar oerhört bra med sepiatonade foton till de här pappren.


Det turkosa bandet, spetsarna och den underbara nyckeln fick jag i DT-paketet. Den bruna blomman är en mulberryblomma från Papirloftet i Norge.

Det kändes lite tomt där jag skulle ha rubriken, så jag stämplade en journalingruta från Prima på beige cs. Sen monterade jag den med 3D-kuddar och satt fast rubriken ovanpå rutan.Sen kommer ett väldigt enkelt kort. Grattisrutan har jag printat ut själv på datorn. Själva rutan tror jag att jag laddade ner från något digitalt scrapkit för länge sen. Sen skrev jag bara dit texten och lagade en turkosgrön färg på rutan - och sen printade jag. Den "vågiga" remsan fick jag i paketet och den är ju så fin så de behövs inte så mycket andra dekorationer. Uppe i hörnet satte jag en hörnstämpel från Prima och avslutade det hela med lite svarta Pearl Maker pärlor.Kortet är gjort med en manlig mottagare i åtanke. Jag tycker det är jättesvårt att göra kort åt män och pojkar sådär överlag. Känns som om man har mycket mindre val av dekorationer och färger då...

Så var det dags för sista LO:n då...
Maja design papper igen. Det bruna fransbandet hittade jag i en symaskinsaffär, fanns i flera fina färger. De turkosa blommorna är egentligen hårspännen från H&M men så fort jag såg dem tyckte jag att de skulle passa såå bra till de här pappren. Blomman i mitten är en vit lace cs com jag chalkat mörkbrun. Rubriken gjorde jag själv i datorn, printade ut, skrynklade och chalkade lite. Och så en massa Pearl Maker igen :-) Denna gång i nyansen brun pastell, jättefin ljusbrun/beige färg.
Tusen tack till alla som lämnat kommentarer!!!

tisdag 10 mars 2009

DT hos Magdas!

Jag har fått den stora äran att vara gäst-designer åt Magdas scrapbooking, en av mina absoluta favoritaffärer. Jag fick ett fullmatat kit med massor av fina papper och dekorationer. Materialet bestod av två huvudgrupper - vinröda och vita papper från Little Yellow Bicycle och turkosa och bruna från Maja Design. Jag börjar med att visa de kort och LO:s som jag gjorde med de röda pappren. De turkosa och bruna alstern visar jag imorgon. Jag kommer också att visa ett foto på hela kitet imorgon. Alla kort och LO:s kommer att visas på Magdas blogg de kommande veckorna.


Den första LO:n är väldigt enkel, den här stilen har jag börjat gilla mer och mer sen senaste tiden. Bara två, tre färger, raka linjer och sparsamt med dekorationer. Jag klippte ut två smala remsor av XOXO-pappret, det gav en snygg "scalloped" kant. Sen bröt jag av med ett svart ric-rac band mellan de två pappren. I mitten av blomman sitter en Jenni Bowlin chipboardknapp som jag också fick i paketet. Textremsorna är klippta ur ett annat papper från Little Yellow Bicycle. Texten lyder: "I love you more today than yesterday, but not as much as tomorrow".Sen kommer ett kort i samma stil som LO:n. Tre fyrkanter i mönstrat papper och en stor blomma, lite Pearl Maker och rub-on bokstäver. Rosetten är gjord av brun scrappers floss som jag chalkat röd för att matcha pappren.

Sen kommer en LO med 15 st små foton i storlek 5x5 cm. LO:n handlar om Agnes dagis och fotona är tagna då jag var med henne på inskolning i januari. Det går inte att använda speciellt mycket papper eller dekorationer på en sån här LO, det finns inte plats. Jag använde ett rött papper som bas där jag fäste fotona. Ritade vita prickar med en penna runt fotona för att få dem att framträda mer. Sen rev jag två vita pappersremsor som jag printade ut rubriken och journalingen på. Jag suddade ut rubriken (daghemmets namn) så det ser inte så snyggt ut nu...

Det sista kortet är ett inflyttningskort. Huset är en Magnolia-stämpel som jag målat med Pro-Markers. Både huset, textrutan och staketet är monterade med 3D-kuddar som ger en kul effekt.

Lägg till bild

Jaaa, det var de fyra första...imorgon kommer tre till. :-) Det har verkligen varit både roligt och utmanande att scrappa med saker som någon annan valt ut.P.S. Tack Lotta! Du vet vad jag menar... ;-)
måndag 9 mars 2009

MiMa´s skiss

Här kommer ännu en skiss-LO, denna gång gjord efter den här skissen som jag hittade på MiMa´s scrapbooking.Jag har faktiskt inte scrappat klart alla julfoton ännu, så jag passade på att göra en jul-LO. Kändes lite konstigt eftersom det är så länge sen man var inne i julstämningen... Jag har ännu minst en jul-LO som jag måste göra, borde ta itu med det nu innan det blir sommar :-)Jag har använt Basic Greys julserie Wassail. Fotot på Agnes är inte det bästa, det är ganska suddigt och oskarpt. Men jag tycker på samma gång att det ger den där speciella känslan av jul, då det är varmt och gosigt inomhus med massor av fin belysning och julgran.
Tusen tack för alla fina kommentarer i förra inlägget! Jag blir sååå glad när ni skriver så fint!

Hallå!

Jag hittade den här enkla och fina skissen på Pyssellyckan. Jag tänkte att jag skulle göra en riktigt avskalad och stilren LO, men det blev inte alls så...Det blev istället en massa olika detaljer. Hittade det här roliga pappret från Jenni Bowlin som jag inte riktigt vetat hur jag skulle använda. Nu tyckte jag det passade bra. Jag gillar färgkombinationen beige, röd och svart - visst är det snyggt?Spana in Agnes pose! Undrar var hon lärt sig den? :-) Hon ser så cool och avslappnad ut där hon står och låtsaspratar i min mobiltelefon. En världsvan liten tjej på 1 år och 10 månader :-)


En wellpappremsa och en chipboardknapp från Jenni Bowlin med en flossrosett i mitten.