måndag 31 augusti 2009

Ännu ett bidrag till cc:n

Jag hann med ett tredje bidrag till Scraplyckans cybercrop igår. Det fanns en tävling där man skulle göra en LO eller ett kort i brunt och rosa. Det är ju en färgkombination som jag gillar så jag gjorde en LO om Agnes favoritsaker just nu.Tycker själv den blev konstig...väldigt rörigt med det blommiga bakgrundspappret. Men också väldigt stel och raklinjad...ingen direkt favorit-LO, men så skapade jag den under tidspress också ;-)

Hittade en journalingruta från My Minds Eye som passade bra in på temat. De rosa hjärtanen har jag gjort själv och målat och lackat (använde de hjärtan jag fick av Pyzzlan som mall).Blombladen målade jag bruna med en Copic-penna.


Lämna gärna en kommentar när du kikar in - det gläder mig så otroligt mycket!
Tack för besöket!söndag 30 augusti 2009

Cybercrop

Just nu pågår det cybercrop (cc) på Scraplyckans forum och det finns en massa roliga tävlingar där! Tyvärr har jag inte hunnit tillbringa så mycket tid vid scrapbordet den här helgen som jag hade önskat, men två bidrag har jag i alla fall hunnit med.

Den första LO:n är gjord till en "måste ha med"-utmaning. Sakerna som man måste ha med var följande: kakservett, nyckel, öljetter och band. Vilken tur att jag råkade hitta rosa tårtpapper på Tiimari igår!!! Så fint! Det fick bli en somrig och blommig LO i rosa, vitt och grönt. Rubriken lyder "Ditt första sommarlov från dagis" ifall det syns dåligt.
Här är en närbild på öljetterna som skulle vara med.En liten nyckel fastknuten i ett band finns mitt i blomhögen.Närbild på titeln och en söt trollslända.Sen har jag också gjort ett bidrag till den monokromatiska utmaningen, dvs. man ska göra hela kortet eller LO:n i en enda färg. Jag gillar såna utmaningar! Den här gången ville jag testa att göra ett kort helt i vitt. Jag har använt samma vita papper på hela kortet, men lekt med olika strukturer för att få fram mönster. Jag har embossat prickar och swirls med Cuttlebugen. Och till slut en rosett i en lite annan vit nyans.

Det är som ni alla vet jättesvårt att fota vita kort och LO:s, så jag lägger inte två olika bilder här. Den första bilden är fotad i solljus, medan den andra är fotad i skugga.
Hoppas jag hinner med åtminstone ett bidrag till!

fredag 28 augusti 2009

Lift + present

MissMian har en tävling i sin blogg där man ska lifta en av hennes underbara LO:s. Man får välja fritt och jag hade väldigt svårt att bestämma mig för vilken jag skulle lifta. Men när jag såg den här kom jag på att jag har ett likadant papper som jag inte använt, så då bestämde jag mig för att lifta den. Så här ser MissMians LO ut:
Och så här blev min LO. Jag liftade hela upplägget förutom att jag flyttat textremsorna lite neråt. Och så har jag bytt ut den gröna färgen mot rosa :-)
Rosa och turkosa knappar. Jag är väldigt dålig på att komma på att använda knappar, det behöver nästan vara ett måste för att jag ska komma på att söka fram knapparna.Blommorna är urklippta från ett mönstrat papper från Kaiser Kraft.Turkos Pearl Maker på den vita remsan.
Igår fick jag en trevlig överraskning av Pyzzlan - nämligen en sån här fin presentpåse som tack för att jag antog hennes utmaning!

Och allt det här fina låga inuti påsen - många saker i rosa :-) De rosa hjärtanen blev jag sååå förälskad i, så igår satt jag och ritade av dem på chipboard och klippte ut och målade egna :-) Sånt burkar jag inte ha tålamod med, men de här var bara så fina så jag vill ha fler! Och söta, små kakservetter som jag sökt efter i varje butik utan att hitta!Så ett stort tack till Pyzzlan för alla fina saker! Tror jag ska använda dem till en utmaning som jag hittade på CC:n som pågår på Scraplyckan just nu. Har inte hunnit göra ett enda bidrag dit ännu eftersom vi är sjuka här i huset, men jag hoppas att jag hinner med nåt innan helgen är slut.

Ha en trevlig helg!


torsdag 27 augusti 2009

Veckans skiss + Clip It Up

Veckan skiss är tillbaka efter sommarlovet med nya roliga skisser! Kul! Den första skissen var enkel och föll mig i smaken så jag gjorde en LO igår kväll.

Först skissen:


Och så här blev min LO:


Ibland är det härligt att göra enkla LO:s. Jag ville använda kraft cs eftersom det är lite "sand-känsla" över det. Sen valde jag rosa, turkos och vitt som accentfärger. :-) Jag brukar inspireras av Joggemia som alltid gör så fina och enkla LO:s, ofta med kraft cs som bas.
En stor fjäril utskuren med Silhouetten och dekorerad med några turkosa blingstenar.
Sen ska ni få se vad jag fick hem på posten igår! En Clip-it-up förvaring för alla mina alfabeten! Väldigt smart lösning - sånt gillar jag!
Den är mycket större i verkligheten än vad jag trodde den skulle vara. Ca 47 cm hög.
Så här ser den ut uppifrån:Den blir ca 40 cm i diameter då man har bokstäverna på plats. Så den kräver ganska mycket utrymme...vilket jag förhoppningsvis kommer att få snart då jag har ett helt rum för mina scrapsaker :-) Jag är jättenöjd med den, jag fick plats för alla mina bokstäver...trodde inte jag hade SÅ DÄR många ark med bokstäver, men tydligen...alla 80 clips gick åt :-) Det funkar även att hänga flera ark på samma clips om man vill spara utrymme. Eller så kan man köpa extra clips och fylla på den.Jag har sorterat bokstäverna efter färg: rosa, blått, grönt, vitt, svart och brunt. Då är det lätt att snurra fram till rätt färg och söka reda på ett alfabete som passar. :-)

EDIT: Clip It Up är från den finska butiken Heinikka. Jag vet tyvärr inte om den finns i någon svensk butik ännu, men säkert kommer den :-)

onsdag 26 augusti 2009

Kakmonster & flower power

För ett tag sen mailade Pyzzlan ett kort som hon tagit av Agnes...ett helt underbart foto där Agnes har munnen full med chokladkaka! :-) Pyzzlan och hennes man gav mig samtidigt en liten utmaning. Jag skulle scrappa fotot i flower power stil och INTE använda rosa. Titeln på LO:n skulle vara KAKMONSTRET - väldigt passande! :-)

Igår kväll beslöt jag mig för att rota i mina gömmor efter gröna, gula och orange papper och dekorationer som skulle passa fotot (det är en blommig 70-tals haklapp Agnes har på sig på fotot). Så här blev resultatet...
Jaa, vad ska man säga? :-) Den känns minst sagt GALEN! Men jag hade såå kul då jag gjorde den, det var roligt att använda andra färger och en annan stil än den vanliga.Många av dekorationerna på LO:n är såna som jag vunnit - t.ex. de gulaThickers-swirlsen fick jag nyligen i Camillas vinstpaket. Fågeln och den färgglada swirlgnuggisen är en vinst från Creativica. Det är bra med vinster - då får man saker som man kanske inte skulle ha köpt själv!
Både det gröna och det orange pappret är från We R Memorykeepers. Jag gjorde en vit ram med akrylfärg på det orange papret. De gröna och orange blommorna är från Prima.
Den söta lilla fågeln fick ett öga i form av en gul halvpärla.
De här runda dekorationerna som jag har i mitten på blommorna har jag vunnit hos Stellas om jag minns rätt. :-)


Nu är jag jättenervös för vad "juryn" ska säga om min LO...jag misstänker att de kommer att bli lite chockade! :-) Tack för det härliga fotot och för en rolig utmaning, Pyzzlan! Jag ska nog hitta på en utmaning åt dig också...bered dig på att den kommer att innehålla mycket rosa ;-) Och P, jag väntar fortfarande på din LO som du skulle göra... :-)

tisdag 25 augusti 2009

TÄVLING!!!

Hela sommaren har det varit ganska lugnt på scraptävlingsfronten och jag har länge tänkt att jag ska ha en egen tävling i min blogg...men det har aldrig blivit av. Men nu är det dags!!!

Jag vill att ni ska lifta den här LO:n - ni får göra endera en LO eller ett kort, men endast ett bidrag per person.
Ni får själva bestämma vad ni inspireras av - endera upplägget, färgerna, titeln, blommorna...eller vad ni nu hittar på. Skriv gärna vad ni liftat så är det lättare att se :-)
Lägg upp LO:n eller kortet i er egen blogg och länka till det här inlägget. Lämna sen en kommentar till detta inlägg med länken till ditt eget bidrag. Om du inte har nån blogg kan du maila ditt bidrag till annalena77@hotmail.com. Senast söndagen den 20 september vill jag ha era bidrag. Jag kommer att välja ut en vinnare som får ett stort paket med dekorationer som vinst...eller tjaaa, GANSKA stort i alla fall! :-D

Jag hoppas på måååånga bidrag!

onsdag 19 augusti 2009

Jag vann! :-)

Tjohooo! Idag är jag glad! Fick just veta att jag vann Creativicas "cirkel-tävling" i kortkategorin med detta kort.Nu börjar det nog klia i scrapfingrarna igen! Borde fundera på att plocka fram mina saker snart, de har varit instängda i garderoben ett tag nu igen :-)


tisdag 18 augusti 2009

Somriga kort

Sommaren är snart slut, men jag ska ändå visa några somriga kort som jag gjort åt Storyhouse. Rosa, vitt, grönt och härliga mönstrade papper från Doodlebug.På det första kortet har jag använt en somrig fågelstämpel, några vackra rosa blommor, grön blomranka utstansad med Cuttlebugen (Bosskut die) och såklart en pärlnål. Jag har gjort en scalloped kant med Martha Stewart punchen.


Jag valde att inte sätta nån text på kortet, tycker det passar till lite allt möjligt så jag får lägga dit nån text sen då jag vet vad jag vill använda kortet till. Kan vara bra att ha några såna kort på lager. :-)
Det andra kortet är ett enkelt grattiskort. Dekorationerna är utklippta från ett annat Doodlebugpapper och den stora, rosa blomman är utstansad.
Det här var mina sista alster som jag kommer att göra åt Storyhouse. Min tid som DT har gått ut och jag valde att inte förlänga kontraktet. Men det har varit jättekul att prova på att vara medlem i ett Design Team. Det vill jag definitivt göra igen! Tack till Jessica för den här tiden! :-)

måndag 17 augusti 2009

Bröllopskort

Det här bröllopskortet gjorde jag för ett tag sen, men jag har glömt att visa det. Det är ett beställningskort och önskemålen var "lila, grönt, vitt och lite sagotema". Hmmm, det var en rejäl utmaning för mig som knappt äger ett enda lila papper. Som tur var hade jag just fått hem detta underbart mönstrade papper från Maja Design - passade perfekt!Själva upplägget är liftat av duktiga Willea. Hon är en av mina absoluta favoritscrappare, allt hon gör är helt underbart! Hjärtat med texten har jag printat och sen klippt ut. En av de underbara pärlnålarna passade utmärkt till bröllopstemat.


De stora lila rosorna är från Tiimari - sååå fina!Insidan - fritt fram för beställaren att skriva egen text här.


Och till slut baksidan. Där kommer sagotemat fram lite. Texten lyder "...och så levde de lyckliga i alla sina dagar!" Utprintad med lila text.