onsdag 22 september 2010

Dopkort

Nu har jag gjort mitt första Magnolia-kort! Bättre sent än aldrig, eller hur? Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Tilda-stämplarna (tycker hon ser lite konstig ut då hon saknar både mun och näsa), men på ett sätt är de ju ändå jättesöta. Så jag har köpt hela TRE stämplar! :-) Få se då om de blir använda eller om de ligger i lådan hela tiden... Invigde i alla fall en av dem i helgen och gjorde ett dopkort. Kanske inte världens mest passande dopstämpel, men den fick duga (jag var så sugen på att testa att färglägga den).


Psalmversen har jag skrivit på datorn och printat ut (inspirerad av ett kort som Pyzzlan gjort). Det prickiga pappret är en del av vinsten som jag vann i Allt om Scraps tävling. Jag fick välja ett kit med papper från Frejas Skapargård. Det blev ett rosa kit såklart :-)


Fjärilen och delar av klänningen är glittriga men det syns som vanligt inte på fotot.

Vackert band med fransar från knapp- och bandaffären som ligger i samma hus som mitt jobb. Jag brukar kila ner dit ibland på kafferasten och bunkra upp med lite nya saker. :-)
Får man förresten rita dit en mun på Tilda? Eller är det "olagligt"? Tycker hon skulle se mycket sötare ut då! :-)

lördag 18 september 2010

Födelsedagskort

Igår fyllde min mamma 65 år och idag har vi firat både henne och min bror (han fyller idag). Min mammas favoritfärger är olika nyanser av brunt och beige så det brukar alltid bli ett sånt kort till hennes födelsedag. I år hittade jag en passande tävling på Pysselmyran där man skulle skapa ett alster i svartvitt eller sepiatoner, så kortet fick bli mitt bidrag.

Jag föredrar att göra kort utan stämpelmotiv eftersom det går mycket snabbare. Det tar en evighet för mig att färglägga ett stämpelmotiv och sen är jag ofta missnöjd med resultatet. Så här fick det bli stora, vackra blommor i blickfånget istället. Jag tycker inte riktigt om att använda så här "bulliga" blommor på LO:s eftersom albumen blir så tjocka, men på kort tycker jag de passar utmärkt.

Hittade guldbruna swirls i mina gömmor som passade perfekt till kortet. Det bruna paljettbandet är köpt på lokala knapp- och bandaffären.
Fjärilen är utstansad med en Martha Stewart stans och den glittrar fint av Stickles (som inte syns på fotot). De små runda bokstäverna kommer från Jenni Bowlin.


Det kommer att bli många kort i bloggen den närmast tiden. Imorgon ska vi på dop så jag har gjort mitt första Magnolia-kort. Sen är det många kompisar som fått barn den senaste månaden så jag får ligga i lite med babykort-produktionen tror jag. :-)


tisdag 7 september 2010

Cirklar

På arbetskompisarnas uppmaning ska jag nu uppdatera bloggen...de tyckte det började vara dags! Och jag måste nog hålla med dem :-) Tur att jag hade en obloggad LO på lager som jag kan visa nu.

Tänkte jag skulle göra en enkel och inte alltför krävande LO så jag letade efter små, passande pappersbitar i min spillbitshög. Det är enkelt att jobba med ett svartvitt foto eftersom alla papper passar, man behöver inte tänka på att det ska matcha med färgerna i fotot, som jag annars brukar vara ganska noga med.

Det blev cirklar i rosa och turkos med lite svarta detaljer.

Av gamla Thickers lyckades jag få ihop den korta rubriken. Blommorna är köpta på Tiimari för många år sen. För det mesta när jag scrappar använder jag jättegamla saker, jag vill alltid spara de nyaste sakerna jag köpt. :-)
Jag gillar att ha med datum när ett foto är taget och i många fall väljer jag att skriva det direkt på fotot innan jag framkallar det. Enkelt och snyggt!