söndag 21 november 2010

Rosa kort


Rosa och flickiga kort blir det mycket av nu för tiden då Agnes har blivit så stor att hon börjat gå på dagiskompisarnas kalas. Trevligt tycker jag! :-)

Pysselmyran har en utmaning just nu där man ska använda sina stansar/punchar. Det gör jag ofta när jag tillverkar kort. Här har jag gjort de vita bladen med en stans som även embossar ett fint lövmönster. Ett av mina bästa köp nånsin! Jag behöver inte längre köpa färdiga blad utan nu kan jag stansa ut dem i vilken färg som helst.
Så här ser den lilla manicken ut. Först stansar man alltså ut bladet med den övre stansen och sen lägger man det inuti den andra delen och klämmer åt så får man det fina mönstret.


Även fjärilen är utstansad (med en Martha Stewart punch), och sen har jag lagt på glitter och några droppar Pearl maker.
Ha en skön söndagskväll!

tisdag 16 november 2010

Två babykort

För ett tag sen hade jag två babykort att göra så jag passade på att göra dem samtidigt för att det skulle gå snabbare. De blev nästan identiska, förutom att jag inte visste namnet på den ena pojken så jag kunde inte skriva ut det på kortet.

Kort nr. 1 till en pojke som heter Noah. Tyckte det blev lite trist med bara blå färger så jag lade till några senapsgula blommor som kontrast.


Storken har jag hittat på nätet. Jag brukar söka på målarboksbilder för barn så dyker det upp en massa roliga motiv som man kan printa ut och färglägga. Sök på t.e.x Kids color pages eller colouring pages så hittar ni säkert en massa fina bilder. Jag brukar spara ner dem till olika mappar på datorn och printa ut sen när jag behöver ett visst sorts motiv. Blir betydligt billigare än att köpa stämplar för varje ändamål. Funkar lite på samma sätt som en digistämpel och man kan anpassa storleken till kortet man jobbar med.


Kort nr.2 till en namnlös pojke (det blev en Filip). Valde istället att använda stämpeln "Till den lilla pojken". Annars ganska lika som kortet ovanför.
"Babypåsen" har fått lite blått glitterlim på sig för att framhävas lite mer.
Det var allt för idag!


fredag 12 november 2010

4-årskort


Det är mycket födelsedagar just nu så därför är jag ständigt på jakt efter inspirerande kortskisser. Det är mycket lättare att göra kort utgående från en mall (tycker jag). Den här enkla och fina skissen hittade jag på Cards of Maria.

Tyckte den passade bra till ett "pojkigt" 4-årskort. Resultatet blev så här:
Musen är en "bra-att-ha"-stämpel. Om jag inte hittar nåt annat passande stämpelmotiv passar den här garanterat på vilket födelsedagskort som helst. Och eftersom jag nästan inte har några pojkstämplar fick det bli musen med tårtan på detta kort.
Ljuslågan har fått lite Glossy Accents för att den ska framhävas lite bättre.
Metallstjärnorna är gamla som gatan, tror de var nåt av det första jag köpte i dekorationsväg (antagligen från Tiimari om jag minns rätt). Ännu ett bevis på att man aldrig ska slänga något fast man inte tror att man kommer att använda det. :-)Det blir fler kort här i bloggen de närmaste dagarna, har flera på lager som jag glömt att blogga!
Tack för titten!