fredag 18 februari 2011

Rosa babykort

Som jag skrev här tidigare så råder det babyboom bland mina vänner just nu. Här kommer ännu ett kort till en liten nyfödd tjej.Stämpeln är en digital stämpel som heter "Tilly in pram". Den kan köpas på DigiStamp Boutique för en mycket billig peng. Det finns även en pojkvariant som heter "Thomas in pram". Jag är mycket förtjust i digitala stämplar, dels p.g.a. det låga priset men även för att man kan bestämma storleken på motivet själv när man printar ut den, och variera den från gång till gång.


Lite detaljbilder då...vita kvistar passar väl bra med tanke på årstiden? Man ser inte så mycket grönska just nu tyvärr :-)

Lacey circles från Spellbinders är en ny favorit. Skulle kunna köpa alla Spellbinders stansar om jag bara hade råd, de är väldigt användbara till kort tycker jag. Men en sak har jag undrat över, är det nån som använder de minsta stansarna nån gång? Jag använder mest de två största eftersom jag tycker att det är svårt att komma på användningsområden för de minsta stansarna.

Så för att utmana mig själv bestämde jag mig för att jag skulle använda en av de mindre stansarna för att göra en namnetikett. Jag valde att kombinera två olika storlekar av Labels Six och det blev ju riktigt fint!
Kortet har ännu inte nått sin mottagare, men jag bloggar det ändå. Kanske läser hennes mamma bloggen, men det är väl ingen större katastrof ändå :-)


Jag vet att det är många som väntar på några pojkiga LO:s här, och jag lovar att framkalla några foton snart! Kommer att bli en STOR utmaning för mig att knåpa ihop den första LO:n om Edvin. Jag är så inkörd på flicktemat med blommor, krusiduller och rosa så vi får se hur slutresultatet blir!


tisdag 8 februari 2011

Färgchock!

Nästan alla dagar brukar Edvin sova två pass på 3 h vardera ute i vagnen - lyxigt! För det mesta brukar den tiden ägnas åt att städa huset, laga mat eller annat "husligt", men igår bestämde jag mig för att strunta i det och scrappa istället. Jag blev så inspirerad då jag såg den här fina skissen hos L Scrapbooking.

Jag drogs till färgstarka papper i glada färger när jag bläddrade genom min pappershög. Jag har väl blivit trött på all den vita snö som vi omges av för tillfället. Rosa, grönt och vitt har alltid varit en favoritkombination för mig - jagblir glad av starka färger! Jag valde att scrappa ett foto från Agnes 3-årsdag. Det är snart dags att fira 4-årsdag så det var verkligen på tiden! :-)
Jag följde inte skissen helt slaviskt, t.ex. tagsen lämnade jag bort och så hade jag ett stort foto istället för två små. Hoppas det är okej ändå!Samtidigt passade jag på och städade lite i mina scraplådor och hittade bl.a. den vita filtfjärilen och de rosa swirlsen i nåt konstigt halvgenomskinligt plastmaterial.
1-2-3 blås fick bli titeln i brist på annat. Märkte sen att jag skulle ha haft nåt skiljetecken mellan siffrorna, men då hade jag redan limmat fast dem. Japp, limmat! För trots att det är thickers som har lim på baksidan så måste man lägga på extra lim. Otroligt störande att en del thickers fäster så dåligt, medan andra sitter hur bra som helst.
Det var otroligt kul att göra en LO igen! Det har mest blivit kort det senaste året, eftersom de går snabbare att göra. Men LO:s är definitivt roligare!