tisdag 26 januari 2010

Byggprojekt på gång!

Hejsan!

Som ni kanske har förstått så har jag annat på gång än scrapping just nu! Det blir inte mycket ledig tid över för pyssel nu, eftersom vårt nya hus ska komma på torsdag! Så i brist på layouter tänkte jag visa några bilder från fabriken där huset byggs.

Det är ett s.k. modulhus, vilket innebär att huset byggs helt färdigt i stora moduler inne i en fabrik. Sen transporteras modulerna till vår tomt där de monteras ihop. Efter det ska övre våningen färdigställas innan vi kan flytta in. Men nedre våningen är helt klar när huset levereras, så det borde inte ta alltför lång tid innan vi kan flytta in.


Först kommer några bilder på vårt kök. Ni får ursäkta att det är dålig belysning och väldigt mycket extra skrot på alla bilder :-)


Bakom två av de långa skåpdörrarna gömmer sig kylskåp och frys.

Vardagsrummet.
Trappan i hallen.
Blivande tvättstuga.

Här ser ni bl.a. balkongdörren. Visst ser det overkligt ut? Som en legobyggsats!
Här är de två stora modulerna som ska slås ihop sen. Dessutom kommer en kvist på framsidan och ett burspråk på ena kortsidan som separata moduler.


Så om allt går bra kommer huset att leveraras på torsdag. Jag kommer nog att vara nervös den dagen tror jag! Har svårt att föreställa mig hur de ska kunna köra så stora moduler in på vår lilla väg...men jag hoppas det går bra!


Jag funderar på om jag borde starta en separat blogg för hus- och inredningsbilder. Vad tycker ni? Ska jag lägga både scrap och inredning i samma blogg eller är det bättre med två olika?

17 kommentarer:

cia sa...

Å vad kul att se!
SPännande att få komma till fabriken!
Vi fick vackert vänta och sedan klampa in hos byggarna när de lappa ihop modulerna;-)

Det ser jättefint ut iaf! och jag tittar gärna i en och samma blogg.

Hanna (Hannnnah) sa...

Fin blogg o fint hus!! Ska bli jättekul att följa bloggen, jag röstar för 2 skilda ang hus/inredning o scrap :-)

Kramis

Annika sa...

du har en award att hämta i min blogg. . .

http://belindasmamma.blogspot.com/2010/01/jag-har-fatt-en-award.html

Karin sa...

Hej,

du gör jättefina layouter och kort. Här inne måste jag stanna en stund och titta runt på allt fint!
Ha en bra dag!

Noamaja sa...

Hej! Men vad underligt det måste kännas att se sitt hem på en fabrik! Det ser ju ut att bli jättefint med köket. Hoppas det ordnade sig med tapeterna också och att det blev bra den här gången!

Om du "bara" skall blogga lite om färdigställandet och inredningen av huset och inte om inredning allmänt så tycker jag att det går bra i den blogg du har. Börjar du blogga rent allmänt om inredning så tycker jag två separata;-)

Kram,
A

Diana sa...

Vilka coola bilder! Du har rätt i att det ser ut som ett leksakshus på den bilden där man ser gavlarna. Härligt med nybyggt! Och vilken bra smak du har!

MissMian sa...

Min sambo jobbar med att sätta ihop moduler på plats. De "bygger hus" på tre dagar. Det är lite häftigt! Han sätter ihop Hjältevadshus. Ibland gör de även inredning på övervåningarna. Verkar superfint ert hus!!

Maria sa...

Åh så spännande med ett nytt hus! Jättefint verkar erat hus att bli och även inredningen ni valt! Jag tycker nog att du kan blanda bloggen med både scrapbooking och inredning.
Ha en bra kväll!
Hälsningar
Maria

Villa Nordåker sa...

Vad kul att få se lite bilder från ett kommande hem.

Jag tycker om blandbloggar.

Du frågade om lampan i min blogg och den går att justera, kolla på Ellos hemsida om det står hur hög den kan bli, jag har inget måttband här nu så att jag kan mäta hur hög den är.

Malin

Maria sa...

vad roligt att ni får huset så snart!! Det ser jättefint ut! Håller med vad nån skrev här ovanför, om det bara kommer nåt enstaka inlägg kan det gärna vara här, börjar du blogga mer regelbundet om bygge/inredning röstar jag på två bloggar!

Anonym sa...

Voj va härligt hus ni får! Kan tänka mig att det är spännande! Jag röstar för två skilda bloggar :-)

Varifrån har ni köpt trappan? Vi är ute efter en liknande till den ni har.

Hälsn, Linda

Karina sa...

Oj, vad kul att ni kommit så långt i byggandet. Min sambo jobbade för över 10år sedan på Heikius Hus ;o) nu är han på Simons. Anton och jag var dit till Sivo-hallen och hälsade på en dag under jullovet. Spännande att se hur de bygger upp modulerna. Sambon moterar ibland såna hus och det går fort. Min systers familj tog hus från Heikius också, men det var ett element hus.

Jag röstar för två bloggar om du tänker blogga mycket om inredning, hus osv. Men annars smidigt att ha allt i en.

Lycka till med huset!

Bettan sa...

Wow vilket vackert hus. Älskar fönstrena :-D
En blogg tycker jag :-)

Jessica - "Jecca" sa...

Vad häftigt alltså!! :-) Lycka till imorgon allt kommer nog att gå bra, men förstår precis hur du känner dej, kommer så väl ihåg pirret i magen från tiden då vi byggde och våra moduler hämtades till tomten!

Beror på hur mycket du tänker bligga inredning, om inte mycket så går det ju bara att hålla allt på ett ställe, smidigt så.

Pyzzlis sa...

Åh vad härligt att det är färdigt, får önska lycka till att allt går som det ska.

Som några ovanför skrivit, ska du blogga mycket om huset och inredning röstar jag för två bloggar, annars en. Alltid kul att se hur sånt här går (vi går i byggnadstankar själva)

Pyzzlan sa...

Kul att se bilder från fabriken. Man fattar nog inte riktigt att man kan bygga hus på dethär sättet. Det man ser ser ju jättebra ut. Skall bli spännande att se det "live" sedan. Lycka till med projektet!

Augusti_73 sa...

Himla fint kök!