tisdag 26 januari 2010

Byggprojekt på gång!

Hejsan!

Som ni kanske har förstått så har jag annat på gång än scrapping just nu! Det blir inte mycket ledig tid över för pyssel nu, eftersom vårt nya hus ska komma på torsdag! Så i brist på layouter tänkte jag visa några bilder från fabriken där huset byggs.

Det är ett s.k. modulhus, vilket innebär att huset byggs helt färdigt i stora moduler inne i en fabrik. Sen transporteras modulerna till vår tomt där de monteras ihop. Efter det ska övre våningen färdigställas innan vi kan flytta in. Men nedre våningen är helt klar när huset levereras, så det borde inte ta alltför lång tid innan vi kan flytta in.


Först kommer några bilder på vårt kök. Ni får ursäkta att det är dålig belysning och väldigt mycket extra skrot på alla bilder :-)


Bakom två av de långa skåpdörrarna gömmer sig kylskåp och frys.

Vardagsrummet.
Trappan i hallen.
Blivande tvättstuga.

Här ser ni bl.a. balkongdörren. Visst ser det overkligt ut? Som en legobyggsats!
Här är de två stora modulerna som ska slås ihop sen. Dessutom kommer en kvist på framsidan och ett burspråk på ena kortsidan som separata moduler.


Så om allt går bra kommer huset att leveraras på torsdag. Jag kommer nog att vara nervös den dagen tror jag! Har svårt att föreställa mig hur de ska kunna köra så stora moduler in på vår lilla väg...men jag hoppas det går bra!


Jag funderar på om jag borde starta en separat blogg för hus- och inredningsbilder. Vad tycker ni? Ska jag lägga både scrap och inredning i samma blogg eller är det bättre med två olika?

onsdag 13 januari 2010

Dagisfoto

Här kommer en LO som jag gjorde innan scrapsakerna blev förpassade till garderoben :-) Många har undrat varför jag packat bort mina saker. Det beror på att vi ska sälja vår lägenhet och vi har haft mäklare på besök. Så småningom blir det visningar, så jag vet inte om jag orkar släpa fram mina saker däremellan. Det är ett helt projekt att få fram allt till köksbordet...det ska verkligen bli skönt med ett eget scraprum i nya huset! Då får jag ha fram mina saker hela tiden och breda ut mig på ett stort skrivbord :-)


Jag hittade den här snygga skissen på Cards of Maria som jag gjorde en tolkning av:Så här blev min LO:Här har jag scrappat Agnes första dagisfoto som togs i höstas. Jag blev förvånad över hur bra hon var på fotot! :-)
Det brunprickiga pappret har jag formklippt efter ett annat papper. Tycker det ger mera liv till en LO med lite olika former.
Jag försökte mig på lite fler papperslager än jag normalt brukar ha - men det är nog svårt att hitta flera papper som matchar tycker jag.
Hittade några Maya Road chipboard fåglar som jag aldrig använt som jag målade ljusrosa. Agnes dagisgrupp heter "Ugglorna" så fåglarna får symbolisera det :-)

Blommor och bling är aldrig fel :-)
Jag visste att jag ville ha Websters bokstäver till rubriken, men jag hade inga bruna modell större. Så jag tog mörkgröna bokstäver och målade bruna istället, funkade bra.Länk

Vi får hoppas att jag orkar ta fram scrapsakerna snart igen för jag har fått ett paket från Hobbyhuset med en massa nyheter. :-)

onsdag 6 januari 2010

En liten konstnär?

Alla scrapgrejer har åkt in i garderoben på obestämd tid, men innan dess hann jag göra en LO. Hittade en utmaning som passade mig bra i Pyssellyckans blogg. Man skulle tolka en skiss och samtidigt använda sig av spillbitar. Spillbitar är något som jag har alldeles för mycket av - i alla storlekar och färger! Och jag är jättedålig på att använda dem, jag tycker det är mycket roligare att klippa i helt nya och oanvända papper då jag ska göra en LO. :-) Så det var kul att gräva lite i spillbitshögen och upptäcka att det faktiskt fanns en massa fina papper där också!


Så här såg skissen ut:
Och så här blev min LO:
Jag köpte några mistflaskor för ett tag sen, men jag har använt dem väldigt lite. Men till de här fotona visste jag redan från början att jag ville ha en "klottig" LO så det passade bra att spraya hela bakgrundspappret med rosa färg.Agnes visar upp vad hon har åstadkommit med en blå tuschpenna...
Jag har använt en Spellbinder-die som ram runt fotona.


Det prickiga pappret hittade jag som sagt i spillbitslådan. Jag hade svårt att hitta nån blå blomma som skulle matcha färgen på Agnes hand, så det fick bli en turkosblå.
Edit:
jag kom på 2:a plats i tävlingen och vann ett presentkort på Pyssellyckan! :-)

fredag 1 januari 2010

Modell

Hoppas ni hade en riktigt trevlig nyårsafton igår kväll med god mat och trevligt sällskap! Jag tänkte inleda det nya året med att visa en somrig LO :-)

Det mesta av materialet kommer från Hobbyhuset.Jag har använt mig av det fina pappret "Paradise" från Prima. Det är så vackert i sig så jag ville försöka framhäva så mycket av mönstret som möjligt. Jag kompletterade med ett 6×6 papper i mitten av LO:n. Runt det lilla pappret la jag en vit utstansad ram.Massor med blommor ville jag ha på den här LO:n, bl.a. en silvergrå blomranka från Prima. Underbara hjärtformade pins från Making Memories. Bokstäverna kommer från mitt eget lager.Jag delade upp blomrankan så den gick att använda på flera ställen. Rosa blingswirl, rosa Pearl Center i mitten av blomman och en rosa brad. Mycket rosa här… :-)


I den lilla rutan längst ner skrev jag datum för hand med blyerts! Inte ofta man använder blyerts nu för tiden, men jag tyckte det passade bäst då jag hade silvergrå blommor på LO:n.


Med detta inlägg vill jag önska er en god inledning på det nya året!