söndag 24 oktober 2010

Paketkort

Det är ganska dött på scrapfronten ännu...jag har så svårt att sitta långa stunder p.g.a. ryggont så det blir mest lite småpyssel med Agnes just nu. I veckan som gick besökte vi några vänner som har flyttat in i ett nybyggt hus, och då gjorde vi ett litet paketkort att fästa på presenten.

Ibland är det bra med små och enkla stämplar som inte kräver så mycket färgläggning. Lite röd färg på huset, en röd Spellbinder-ram och en röd blomma - klart på 10 minuter!

lördag 16 oktober 2010

Babykort i blått

Det verkar vara babyboom bland mina vänner just nu. Vet inte hur många barn som fötts de senaste månaderna, men många är det. Roligt! Agnes hade ledig dag från dagis i torsdags och då passade vi på att besöka en av mina barndomsvänner som fått sitt första barn. En liten, snäll pojke som nästan bara sov under hela vårt besök. Men en liten stund hann vi se honom i alla fall. :-)

Jag utgick från en skiss på Scraphuset och gjorde ett babykort med digistämpeln "Thomas in pram" från Digistampboutique. Digitala stämplar är nya favoriter för mig. De är billiga, kräver inget förvaringsutrymme (förutom på datorn då), de kan printas ut i vilken storlek man vill och färgläggas precis som vanliga stämplar. Tyvärr är det ännu ganska svårt att hitta fina motiv, men fler och fler verkar intressera sig för digitala stämplar så jag hoppas att utbudet kommer att öka så småningom.Textstämpeln är embossad i ljusblått.
Lite ljusblått glitter och Pearl makers. Bokstäverna har jag skrivit ut själv på datorn.

Tack för titten! Ha en skön helg!

fredag 8 oktober 2010

CC-bidrag

Svensk scrapbooking pågår just nu cybercrop med en massa roliga tävlingar. Jag har gjort en LO till skisstävlingen.
Det blev en väldigt färgglad och blommig LO. Och som vanligt tycker jag det är svårt att scrappa med såna här papper som är så mycket dekorerade, men ändå köper jag dem alltid! :-)

Fotona är tagna i stan där Agnes alltid vill åka på elefanten och brandbilen så fort hon får syn på dem.
Hoppas jag hinner med några fler bidrag till CC:n, men det kan bli liiite ont om tid i helgen.

tisdag 5 oktober 2010

Lila igen...

Jag hittade en inspirerande utmaning på Pysselmyran. Man skulle skapa något utgående från denna annons. Man fick t.ex. utgå från färgerna, upplägget, mönstret eller känslan i stort.


Jag tyckte bilden var så fin med vackra färger och snirkliga former så jag bestämde mig för att göra ett Grattis-kort. Problemet var bara att jag skulle använda LILA nu igen...jag letade bland mina mönstrade papper i lila som just nu uppgår till hela 2 st, men hittade inget som passade. Så det blev ett kort med endast enfärgad cs (precis som LO:n i förra inlägget).

Jag har köpt en massa nya Copic-pennor i lila toner så jag måste verkligen köpa fler lila papper också. Lila är ju en jättevacker färg och speciellt på hösten får den "nytt liv" igen. Grattis-texten är stämplad och embossad i vitt.
Motivet är målat med Copic-pennor och blommorna har fått sig en dusch med Glimmer mist så de matchar det skimrande bakgrundspappret. De vita swirlsen är utstansade med en Boss-Cut die. Jag har även lagt lite glittrande Stickles på vissa delar av stämpelmotivet.

Jag inspirerades alltså av den lila tonen i annonsen, de snirkliga formerna, blommorna och de vita detaljerna.


söndag 3 oktober 2010

Sandblomma

Här kommer en snabb och enkel LO i lila nyanser.
Jag äger max 5 mönstrade papper i lila så det var helt omöjligt att hitta ett passande papper till fotot. Därför blev det endast enfärgad cardstock på LO:n istället. Kul att testa det för omväxlingens skull också.
Fågelkvisten är en QK-die som jag dekorerat med några halvgenomskinliga "raindrops".
Blomman har jag stansat ut och skrynklat ihop lite och dekorerat med en stor, rosa brad.

Titeln var lite svår att komma på, men eftersom hon sitter i sandlådan med sin blommiga overall fick det bli sandblomma :-)