torsdag 12 mars 2009

Fler gäst-DT alster

Här kommer andra delen av de kort och LO:s jag gjorde till Magdas. Den här gången är det alster gjorda med papper från Maja Designs serie Mina vänner. Underbara, tjocka papper i turkos, beige och brunt.


Men först kommer en bild på hela kitet som jag fick.



Den första LO:n är den som jag tycker allra mest om av allt jag gjorde till Magdas. Fotot är taget då Agnes var magsjuk...några timmar efteråt blev vi inlagda på sjukhus och fick stanna i 6 dygn. Det syns verkligen hur utmattad hon är på fotot. Journalingen om hela sjukhustiden har jag skrivit på ett blad som jag gömt bakom fotot, det sticker ut på vänstra sidan. Själva fotot har fått en snygg ram i Photoshop innan framkallning. Jag skrev datum på en av flikarna (också i PS). Tycker det passar oerhört bra med sepiatonade foton till de här pappren.


Det turkosa bandet, spetsarna och den underbara nyckeln fick jag i DT-paketet. Den bruna blomman är en mulberryblomma från Papirloftet i Norge.





Det kändes lite tomt där jag skulle ha rubriken, så jag stämplade en journalingruta från Prima på beige cs. Sen monterade jag den med 3D-kuddar och satt fast rubriken ovanpå rutan.



Sen kommer ett väldigt enkelt kort. Grattisrutan har jag printat ut själv på datorn. Själva rutan tror jag att jag laddade ner från något digitalt scrapkit för länge sen. Sen skrev jag bara dit texten och lagade en turkosgrön färg på rutan - och sen printade jag. Den "vågiga" remsan fick jag i paketet och den är ju så fin så de behövs inte så mycket andra dekorationer. Uppe i hörnet satte jag en hörnstämpel från Prima och avslutade det hela med lite svarta Pearl Maker pärlor.



Kortet är gjort med en manlig mottagare i åtanke. Jag tycker det är jättesvårt att göra kort åt män och pojkar sådär överlag. Känns som om man har mycket mindre val av dekorationer och färger då...

Så var det dags för sista LO:n då...
Maja design papper igen. Det bruna fransbandet hittade jag i en symaskinsaffär, fanns i flera fina färger. De turkosa blommorna är egentligen hårspännen från H&M men så fort jag såg dem tyckte jag att de skulle passa såå bra till de här pappren. Blomman i mitten är en vit lace cs com jag chalkat mörkbrun. Rubriken gjorde jag själv i datorn, printade ut, skrynklade och chalkade lite. Och så en massa Pearl Maker igen :-) Denna gång i nyansen brun pastell, jättefin ljusbrun/beige färg.




Tusen tack till alla som lämnat kommentarer!!!

20 kommentarer:

cia sa...

Återigen jättefint och duu gör papperen rättvisa!

Anonym sa...

Jag säger bara en sak SHIT PÅMFRITT He e ju gorr braa

Anonym sa...

Härliga saker du gör!

Karin sa...

WOW! Vilka super-duper-fina alster du har gjort! Massa tack för inspirationen! =)

Kram!

Alex sa...

åhhh mina färger!!! o den första är det underbaraste bland det underbara! :-) förstår att den är din favorit.. min med! önskar jag kunde göra så där fina ramar/flikar i PS.. får labba lite.. superfint verkligen! du är grym! *inspireras*

mymlis sa...

Underbara färger, gillar själv turkos och brunt! "En på miljonen" LO:n är min favorit, kanske jag får för mig att lifta den idén ;-) Och kortet, stilrent och fint och instämmer, supersvårt med kort åt män, tycker inte alltid att blommor passar då man gör kort åt män/pojkar. Tack för all inspiration!!!

Ankicharlottas bloggochscrap sa...

Åter igen har du lyckats MissG!! Underbara färger!!!! Gillar den först med turkost papper och band och spetsar!

Maja Stokk / eyovine sa...

Vad säger man... du är bara så fantastiskt kreativ och duktig!! Älskar alla tre alstren å färgerna är underbara. Men sden första blev min favvo också... mycket för fotot. Mitt i allt elände... det är väl mammahjärtat som talar =D..

Kram Maja

ZozzosLiv sa...

Ooohh jesus christ VAD FIIIIINA ALSTER!!:-) Helt häpnandsväckande!!!Jag fattar inte hur du kan göra sådär fint??!!!Kram

Karina sa...

Snyggt! Jag älskar turkos & brunt tillsammans, så harmoniskt! Kul att hitta scrapping material på H&M också! Snygg färg på pearl maker i den sista LO´n.

Anonym sa...

Jösses vad kreativ du är, så himla fina alster!!

Pyzzlan sa...

Vilket härligt material du fick att jobba med alltså! Den första LO'n är alldeles underbar. Fotot är så fint och LO'n välbalanserad och stämningsfull. Ett fint minne av en tråkig upplevelse.

Anonym sa...

Superfint du har scrappat!

Anonym sa...

Superfint du har scrappat!

MalinL sa...

Vackert kort! Ja, det är alltid svårare att göra kort till män..

Men LO'na!! Oj oj oj vad de är snygga!! Gillar verkligen den du gjorde då Agnes var sjuk.. Såå vacker!!

Ulla sa...

WOWWWW, Vilka super duper, kanon, underbara, flashiga, snygga LO:ER... Skitsnygga... mina älsklingsfärger..

Bettan sa...

De är så vackra och det var tur att du började med den "sjuka" först, för jag blev så nere av att se henne så sliten :-( Så skönt att få se hennes glada léende sedan :-D Så som man är van att se henne ;-)
Snacka om att man är lättpåverkad :-D
Gillar kortet också och blivit lite sugen på att börja använda min skrivare lite mer nu ;-)
Tack för inspirationen du ger mig! Hoppas du får en härlig och kreativ helg!
Elisabeth

Jennie/Deleelsia sa...

Mums vilket kit!
Dina LOs och kort är helt fantastiska. Väldigt inspirerande.

Vixen sa...

Oj oj oj vilka vackra alster! *vill också!! Dreggel, dreggel*

Heidi Backman sa...

Snyggt! Turkos och brunt blir ju så fint ihop! :o) Första LO'n blev min favorit av dessa. Men allt var förståss jättefint! :o)
Och håller med, att göra kort till det motsatta könet är svårt!