onsdag 16 juni 2010

Mitt scraprum

Jag tänkte uppdatera med lite foton av mitt nya scraprum idag. Det är ju en av de trevligare sakerna med nya huset. :-) Förr har alla scrapsaker huserat i lådor som varit inklämda i en klädskrubb och endast plockats fram då jag ska pyssla, men nu får jag ha allting framme vilket ger en mycket bättre överblick över vad jag egentligen har.


Fotona blev väldigt ljusa, försök att inte bry er om det :-) Klicka på bilderna så ser ni dem lite större.


Skrivbordet är specialbeställt från ett snickeri. Det är ett vinkelskrivbord med plats för två arbetsstolar. Vid den kortare delen har vi datorn och vid den längre delen finns mina pysselsaker.
Ovanför skrivbordet har vi två långa hyllplan där jag har olika dekorationer, stämplar, verktyg, band, blommor...
På skrivbordet står alla mina papper i mappar samt en vit karusell med pennor, lim, linjaler, saxar, osv... Jag funderar på om jag ska byta ut mina pappersmappar mot såna där "stackable trays" i genomskinlig plast som man radar ovanpå varandra, men jag vet inte. Nån som har såna? Är det bra och praktiska eller inte?
Den höga svarta "karusellen" i hörnet innehåller alla mina alfabeten, och den har nyligen fått en "våning" till som ska fyllas på med ännu mer saker.
Gardinerna var ett litet problem...de var nämligen 140 cm breda och fönstret är 170 cm. Vet INTE hur jag hade mätt men jag var säker på att de passade...ända tills vi skulle hänga upp dem. Då blev det min sykunniga mamma som fick rädda situationen genom att skarva dem på ett finurligt sätt. Blev jättebra trots att man ser skarven.
Datarummet är också tänkt att fungera som gästrum vid behov. Det ser lite tomt ut här ännu, det ska ev. komma nån lampa i hörnet eller på väggen.
Ovanför soffan har jag en tavellist från Indiska där jag tänkt ha "utställning av mina senaste alster", ha, ha! Det ryms fyra LO:s och de byter jag ut vartefter jag gör nåt nytt. Så det blir en liten färgklick i det annars grå-vit-svarta rummet.En bokhylla med plats för förvaring av mappar och annat. Men jag insåg snabbt att jag skulle behöva ännu mera förvaring och det skulle rymmas nån möbel till så vi får se vad jag hittar på.
Rummet hade från början en tapet i mörkare grått som vi hade valt ur en bok. När vi sen såg hela rummet i den mörka tapeten fick vi en känsla av att hela rummet var en betongbunker. Så efter mycket funderande bestämde vi oss för att måla över tapeten. Men det är INTE lätt att hitta en ljusgrå nyans som är neutral. Efter första målningen var rummet babyblått, sen målade vi en vägg med en annan nyans som blev för mörk. Men till slut hittade vi rätt grå nyans!


Tack för titten!
Återkommer med ett scrappat bröllopskort om några dagar! :-)

13 kommentarer:

MissMian sa...

Vilket underbart scraprum du har!!!

cia sa...

Å vad fint du har det!
Om du behöver med förvaring är ett tips IKEAS hylla Expedit tror jag den heter.
Den som har kubiska fack som är typ 35*35cm. Man får lagom plats med album i dem och de är också bra att sätta diverse snygga lådor liksom om man inte vill ha öppen förvaring!
Finns olika storlekar, men den vi har i ungarnas rum är 2 fack bred och 4 hög men man kan ju såklart lägga den ner också.
Finns 5*5 också som jag har i pysselrummet och full med skit ;-) :-D

Heidi Backman sa...

Vilket snyggt scraprum! Allt ser ut att vara så i "ordning" så man hittar lätt de saker man behöver! :o)
Skulle du inte ha nämnt gardinen skulle jag inte ha märkt något! Det ser ju ut som det som att det ska vara sådär! :o)

Ulla sa...

Woww, så snyggt du fått det och ordning och reda. Nu sitter du väl där och njuter flera timmar per dag???

bitte71 sa...

Oj, vad snyggt - och vilken ordning du har!

Pernilla ~Pillan~ sa...

vilket underbart härligt scraprun! så ljust och fint!

Tallbacken sa...

Detta var det absolut snyggaste jag sett! Önskar att jag själv hade ett sånt här rum. Hemma hos oss har vi lite smått börjat tömma mitt pysselrum som till hösten ska målas om till ett killrum åt våran bebbe i magen. Du har en fin stil på din inredning, och öga för detaljer!!!

Miss Goldie sa...

Tusen tack alla! Önskar verkligen att jag hade tid att sitta där flera timmar varje dag, men sanningen är att jag inte scrappat mer än en LO och några kort sen vi flyttade in. Jag hoppas verkligen jag kommer igång igen på semestern, men det brukar ju vara fullt upp med annat då också...

Pyzzlis sa...

ett sånt härligt rum, blev jättefint och ljust...
avundsjuk på egen scraphörna... har som du förut mina saker inpackade i klädkammaren och får ta fram dem när jag ska pyssla... eller ta bort dem när vi ska ha fint kanske jag ska säga :)

Anonym sa...

Skrev och frågade Pyzzlan i går om du alls scrappar mera,har så saknat alla dina fina LO:on.Hade helt glömt att du hade en bloggsida,då jag inte mera går in på denna familjesida vilken jag följde ett tag regelbundet,så har jag helt glömt att ni alla har era bloggadresser där.
Härligt för dig att du nu har ett eget scrapprum,som vanligt otroligt fina alster.E.A:s välkommen till världen hade jag inte sett otroligt fint,dopkortet såg jag och det är nog bara att förundras hur fint du får allt att passa in.Nu skall jag sätta in dig i bokmärken.
Moster B

Miss Goldie sa...

Hej Moster B!
Kul att du hittade hit och tack för dina fina kommentarer! Bra att du har lagt till sidan i favoriter, då hoppas jag på fler besök från dig! Ha det bra!

Mikaela sa...

vilket underbart rum! lite avis :)

Ingunn sa...

Jättefint rum!
Jag skulle så gärna vilja veta var bokhyllan är kjöpt?