onsdag 16 december 2009

Lite småpyssel

Hej på er!

Det blir inte många LO:s gjorda i december för mig. Jag hinner knappt scrappa överhuvudtaget och den lilla scraptid jag har går åt till småpyssel som presentaskar, julkort och julklappsetiketter. Det går snabbare att göra småpyssel än att börja med en LO då man har begränsad tid på sig.

Här kommer ett enkelt julkort där jag låtit det mönstrade pappret vara i fokus och endast använt några få detaljer som dekorationer. Kika in i Hobbyhusets blogg om du vill se fler bilder och materiallista.
Förra veckan hade vi julfest med mamma-barngruppen och jag gjorde en väldigt enkel julklappsetikett. Jag klippte helt enkelt ut en tomte ut presentpappret som julklappen var inslagen i. Sen stansade jag ut en svart och en vit cirkel och limmade fast tomten. Stansade ett hål och satte i ett svart band. Klart! Snabbt och enkelt och matchande! På baksidan skrev jag namnet.
Min svärmor har nyligen fyllt år och jag gjorde en matchande presentask och kort.


Jag utgick från den cerisefärgade asken från Ikea. Jag klädde den med en vit bård som jag stansat ut och några blommor på locket.


Inuti asken låg ett par pärlörhängen som hon hade önskat sig :-)


Jag hade en del problem att hitta nåt mönstrat papper i samma ceriserosa färg - otroligt eller hur? Till slut hittade jag en liten restbit av ett papper som var helt ok i färgen, inte exakt lik men det fick duga.


Jag har sett den här formen på kort tidigare och ville testa att göra ett själv. Det blev kanske liiite för avlångt och smalt... Jag har dekorerat med samma bård och likadana blommor som på asken. Grattisrutan är utstansad med Spellbinders.

Nästa gång hoppas jag att jag kan visa upp nån LO, det börjar bli ett tag sen jag scrappade "på riktigt" :-)


10 kommentarer:

cia sa...

Gillar kortet framför allt!
Ursnyggt.
Här blir det inte heller moånga layouter. Tiden finns inte.

LadyDi sa...

Hej hej! Jag fastnade också för kortet, jättesnyggt! Tyckte inte alls att det var för avlångt. Julklappsetiketter ja, det hade jag ju också planerat att göra...

Heidi Backman sa...

Jättesnyggt kort! :o) Och julklapps tagen var ju en kul idé att klippa ut tomten ur samma papper man har runt paketen! :o)

Pyzzlan sa...

Stilrent och snyggt julkort. Verkligen intressant form på det rosa kortet. Jag bara tror ju inte att du skulle sakna någon nyans av rosa. Låter otroligt :-) Jag har inte heller gjort någon LO på evigheter. Kanske efter jul sedan.

Cattis sa...

Superfina alster! =) Julklappstagen var ju tuff!

Eyovine sa...

Gillade julklappstagen extra mycket. Den var cool. Grejerna till din svärmor var också härligt matchat snygga.

Angelica - Angel - Dolliver sa...

Hej tjejen!
Otroligt vackert kort med tillhörande ask - supersnyggt! Även presentetiketten var grymt läcker, så smart!

Jag inser att jag har mycket att ta igen efter att jag så slarvigt skippat bloggrundorna på sistone ;-) Jisses vad kreativt det varit i alla bloggar!

Själv hinner jag bara med det jag ska göra till scrapptorget, resten av tiden går åt till att överleva.. Haha! Har haft en relativt jobbig höst, men så kan det bli ibland och nu hoppas jag bara att nästa år ska bli ett riktigt bra år!

Ha de bäst tjejen!
Kram / Angelica

Willea sa...

Supersnyggt!! Jag fastnade också för det cerisa kortet - läcker form!

Karina sa...

Stilrent och snyggt julkort. Det andra kortet var häftigt, snygg form och fina färger. Gullig ask också.

Pernilla ~Pillan~ sa...

Jättesnyggt kort! Roligt med lite annorlunda format. Har du gått efter mall? eller stansat ut?