lördag 25 juli 2009

Minialbum

Nu har jag gjort mitt första minialbum! Jag har alltid tyckt att de har varit fina, men jag har tyckt att det har sett ut att vara massor med jobb bakom ett sånt, så det har inte blivit av att göra nåt. Men Jessica på Storyhouse skickade ett minialbum i förra paketet, så då blev det äntligen av att göra ett. Jag har enbart använt papper från Doodlebug, i härliga rosa-vit-gröna färger + vit dotted cs. Jag började med att klä in alla sidor med den vita cardstocken (förutom fram- och baksidan)På pärmsidan var det en utskuren stjärna, så jag skar även ut den ur pappret jag fäste på framsidan. Under stjärnan har jag lagt lite rosa tyll. Jag använde Dymo på alla sidorna eftersom det är lagom storlek för ett minialbum. På pärmen har jag även använt Thickers och Pearl maker och en del av en scalloped rektangel som jag stansat ut med en Spellbinder-die. Jag knöt en massa bandstumpar runt ringarna för lite extra dekoration. Så här blev pärmen:

Jag valde att endast sätta ett foto på den högra sidan av varje uppslag. Den sidan dekorerade jag ganska mycket, medan den vänstra sidan fick bli rätt sparsamt dekorerad. Jag valde en detalj av dekorationerna på högra sidan som jag också använde på vänstra sidan, eller i alla fall nåt liknande. På den här sidan har jag t.ex. valt en stjärna som dekoration.Här blev det istället jordbubbarna som fick vara tema för uppslaget. Jag har använt Cuttlebug + olika Spellbinder-dies på nästan alla sidor för att få olika former på pappren, bl.a. scalloped.
På det här uppslaget är det den runda formen och blomman som är gemensam nämnare.Blommor och blingstenar.Här har jag använt två gamla filtfjärilar. Under blingstenarna på den högra sidan har jag rosa tyll. Syns kanske bättre om ni klickar på bilden så den blir lite större.Här har jag använt en blomranka från Boss-kut som dekoration.De här fina swirlsen hade Jessica stansat ut åt mig. Stora, rosa blingstenar som extra dekoration.Ett grönt filtband passade även in färgmässigt, så det fick komma till användning nu.Härliga glittriga hjärtan från Doodlebug. Runt hjärtat på den vänstra sidan har jag spridit ut vita halvpärlor i olika storlekar huller om buller.Och här kommer sista sidan. Där använde jag en lila blingswirl + blomma som dekoration trots att lila inte förekommer nån annanstans. Tyckte det passade rätt bra ändå. :-)


Det var verkligen tidskrävande och mycket pillande att göra detta album - men jätteroligt på samma gång! Jag försökte variera mig så att inte sidorna skulle bli exakt lika, men mot slutet blev det ganska svårt att komma på nya idéer :-)

Tack för att ni tittade!

20 kommentarer:

cia sa...

Jättefint minialbum.
gillar att det är så genomtänkt med dekosarna som matchar på vä-sidan.

Willea sa...

Åh, så otroligt fint! Nu blir jag otroligt shoppingsugen på Spellbinderdies :D !

Alex sa...

Himla fint album! Snygga upplägg på varenda sida! Grymt bra jobbat!

Pyzzlan sa...

Sött är det första ord jag tänker på när jag ser detta. Riktigt somriga och just söta färger. Rolig idé att ta upp Agnes olika sidor. Är det någon skild orsak till att du gjort texten på engelska?

Essmo sa...

Vilket superläckert album, jättefina fäger å snyggs upplägg.

Essmo sa...

Vilket superläckert album, jättefina fäger å snyggs upplägg.

Kizzimizzi sa...

Oj, vilket härligt minialbum!! Jättefint!

Eyovine sa...

Läckert. Härliga färger och lagom mycket på varje sida. Riktigt sockersött =)

Kram Maja

Angelica - Angel - Dolliver sa...

Du har verkligen lyckats tjejen! Wow vad kanonsnyggt album!
Både färgmässigt och med dekorationerna så är det helt fantastiskt!

Jag har inte vågat mig på albumen än, tycker det verkar alldeles för svårt & pilligt för mig... *ler*

Ha de bäst!
Kram /Angelica

Wildärtan sa...

Wow - du r ju som skapt för att göra minialbum! Gör flera! Jag vill se mer....

Nilla sa...

Superfint!! :) Storgillar det du har gjort! Du är verkligen duktig på detta! Önskar att jag själv hade denna pysseltalang också... *avis!*

bitte71 sa...

Underbart album, vad snyggt med de genomtänkta dekorationerna på högersidan för att de ska matcha motsvarande sida! Nu får du göra fler album, för det här var verkligen jättefint!

zozzo_87scrapbooking sa...

JÄTTE läckert!!!Woww MissG du är helt fantastisk!!! Såå mkt fint du gjort o minialbummet är ju såå kreativt så jaa...Finns ingen som dig;-) Kram

Loreleii sa...

Så härligt mini-album! Och vilka härliga kort :-)

Karina sa...

Härligt minialbum.

Anna S sa...

Nu har jag kikat in här i smyg ett tag, så det är kanske på tiden att lämna en liten kommentar också ;)

Vilket underbart album! Älskar hur alla sidor är så olika, men ändå harmonerar med varandra. 11 poäng av 10 möjliga ;)

Ha det gott!
Kram Anna

Heidi Backman sa...

Vilket snyggt minialbum!!! :o) Jag har länge velat göra ett sånt också men det verkar vara mycket tidskrävande! Härliga färger och stilrent som vanligt! ;o)

mymlis sa...

Wau!!! Helt super fint!! Visst är det kul att göra minialbum, pilligt, men kul! :-)

Bettan sa...

Såg albumet hos storyhouse och det är ju såååå fint! Kan inte tro att det är första, kanske får mersmak? ;-)
Jag bara älskar ditt blåa kort här under också!!! Så himla fint!
Hoppas allt är bra med dig!

maria sa...

hej!

Ursöt pärm och verkligen jätte fin! Jag har en fråga, vart har du köpt "pärm ringarna" någonstans? Har letat som en tok efter såna men inte hittat!