torsdag 14 maj 2009

Raka linjer

Jag fortsätter på samma tema som i förra inlägget, dvs. rent och avskalat. Jag hittade en passande skiss på Magdas som inspirerade mig att göra en färgglad påsk-LO. Man skulle kunna tro att det är lätt att göra såna här "enkla" LO:s, men det är faktiskt mycket jobb att mäta alla papper så att det blir på millimetern raka linjer. Jag har sååå dåligt tålamod så jag orkar inte riktigt vara så noga som man borde... :-)

Först kommer skissen.

Jag gjorde en ganska enkel tolkning av skissen. Tycker att de mönstrade pappren var alldeles tillräckligt med dekoration på den här sidan. Dessutom ville jag att den gula färgen skulle vara det dominerande på den här LO:n.Nästa LO gjorde jag till en utmaning på Allt om scrap, men den blev så totalt olik skissen så jag kunde inte skicka in den. Det skulle t.ex. ha varit ett runt papper istället för ett fyrkantigt. Här utmanade jag mig själv genom att använda gamla saker som jag haft i mina gömmor i flera år. Bakgrundspappret har jag nog bläddrat förbi 1000 gånger och aldrig velat använda. Men nu var det dags.De rosa plaststjärnorna är inte heller någon favorit, men nån gång ska man ju använda dem :-) De blev lite uppiffade med hjälp av rosa "rain drops". Bokstäverna i ordet "klappa" köpte jag nyligen, men jag trodde de var svarta. Så jag blev lite besviken då jag såg att de var fult grådaskiga :-) Men man kan ju kanske måla dem svarta...

Tycker själv att den här LO:n ser ut at vara gjord av en nybörjare...jag får nog börja återgå till min vanliga stil nu tror jag :-)


12 kommentarer:

cia sa...

Jag håller med om att dte iinte var ngn av dina mest avancerade LO's, men fin för det.
Ibland behöver man få såna där ur systemet för att sedan återgå till det gamla vanliga:-)

Den första skulle dottern ääälska!
Ska visa henne sen.
Gult och rosa är favoriterna och hon köper alltid gula CS när vi handlar ihop:-)

Alex sa...

Hihi.. håller med Cia! Kan tänka mig att det kan vara skönt att rensa både scrapgömman och scrapsystemet när man har hållit på ett tag som du har gjort. Snart sitter du där igen och klappar dina fina blommor... När ditt paket kommer fram kanske? ;-)

Tycker de blev fina båda två.. trots att de är ganska enkla.. Den första älskar jag färgerna på!

Eyovine sa...

Den övre var helt fantastikt läcker!!! Den undre stilren och fin. Kul att utmana sig så.... själv skickde jag iväg mina papper som legat för länge till en kompis.

kram maja

Yoli Design sa...

Snyyyggt...
ja ibland är enkla layouter bäst när man gör så färgglatt! :D
Men du brukar ju få ihop det mesta oavsett! :P

Kraaaaaaaam

M sa...

Va snygga! Den första gillade jag mest, men tycker om den andra också (är en nybörjare så den känns lagom att ta in för mig.. hihi).
Snygga var dom iaf!
Kram

lena sa...

Jag tycker om båda och tycker inte att de känns som nybörjarLO:n, jag gillar dne enkla stilen.

Hanna sa...

Tycker du gör helt underbara lo:s!!

Örnen sa...

Fina och rena LOs :-)

Alva-Stinas stuga sa...

Jag får slängar av "enkelhet" ibland också, skönt att skala av ibland. Fint lyckas du och de är nog mycket "Miss Goldie" i alla fall :)

Essmo sa...

Den översta är riktigt läcker! Vilka färger, snyggt!
Den undre är kanske inte en av dina bästa nä..men jag tyckte den var fin ändå, Agnes är ju så söt!
(var det efter min skiss?)
Skönt & bli av med sånt som ligger, jag är alldeles för dålig på det! =)
Hoppas du får en härlig helg!

Ulle sa...

Vilka glada och härliga LOer!

annikaskreativasida sa...

Det var verkligen en läcker skisstolkning!! Jag som har svårt för gult i vanliga fall, du får det att se riktigt coolt ut! Bra jobbat!
/Annika - Magdas