söndag 7 juni 2009

Manligt kort

Det har varit CC på Kort i Fokus i helgen och jag hann med ett enda kort. Hade andra projekt på gång (storstädning)...så scrappandet fick komma i andra hand. En av utmaningarna var att göra ett manligt kort så jag passade på att göra ett Grattis-kort till en som vi ska fira snart. Jag har vädligt lite blå papper, så det var ganska svårt att hitta material till det.


Ekorren Dexter är målad med Copic Ciao-pennorna. Jag börjar mer och mer lära mig hur man ska få till snygga färgblandningar med dem, de är sååå mycket lättare att använda än ProMarker-pennorna. Det funkar t.ex. jättebra att måla mörkblåa byxor och sen måla ovanpå med en ljusare blå, då "knuffas" den mörka färgen ut mot kanterna och man får ett ljusare parti i mitten. Det lyckades jag aldrig få till med ProMarker. Copic-blendern är ganska kraftig, den gör nästan att all färg försvinner från stället. Så den använder jag ganska lite. Men den är jättebra om man t.ex. klottar lite färg utanför motivet. Då kan man skuffa in färgen till rätt sida med hjälpa av blendern. På det här motivet råkade jag t.ex. klotta mörkblå färg i det lilla utrymmet mellan Dexters ben :-) Men med blendern fick jag bort färgen igen som ni ser. Dessutom gillar jag spetsen på Copicpennorna, den är mjuk som en pensel och riktigt tunn längst ut. Väldigt mjukt och följsamt att måla med.Tack för besöket och tack för alla snälla kommentarer ni skriver!

15 kommentarer:

Alex sa...

Riktigt, riktigt lyckat manligt kort! Gillar lager-stjärnan! Så snyggt! Och wellpapp passar perfekt till den lite tuffare, manligare stilen! Ekorren är jag kär i! Så gullig!

Kul att du är nöjd med pennorna! Om jag nånsin ska testa att färglägga kommer det nog att bli Copic Ciao! Man får lära sig av andras erfarenheter ;-)

Heidi Backman sa...

Men det var ju ett manligt kort! :o) Fint!
Jag har alltid tyckt det är mycket svårare att göra kort åt män/pojkar men du lyckades bra med det! ;o)
Någon erfarenhet av pennorna har jag inte men det låter intressant, kanske man skulle försöka sig på det också nån gång! ;o)

Yvonne sa...

Jösses vad söt!
Den stämpeln är nåt för mig =))
Kram//Y

Jo sa...

Jättefint! Jag tycker att du färglägger jättebra, är lite imponerad att du har det tålamodet...

Pyzzlan sa...

Jättefint kort! Du är ju riktigt duktig på att använda blått ju :-) Stjärnan är häftig också.

Essmo sa...

Åh snyggt manligt kort! Men guu va duktig du är på att färglägga ! Himla snyggt!

Lena sa...

Jag håller med, du är duktig på att färglägga. Jag förstår att jag måste skaffa mig en ekorre kille med, superfint kort du gjort! Ha det bra.

pia iris sa...

kjempefint kort, og stilig med stjerne av bølgepapp.
og det ekornet var søtt da.
og fargene var flotte og.

cia sa...

Jättesnyggt manligt kort.
Vad kul att du är nöjd med pennorna!

EmmLa sa...

WOW! Urläckert kort och görsnyggt färglagt! :)

zozzo_87scrapbooking sa...

Jättefint kort!!Ja tycker täide motiven dina je sååå gollåt...Va häitär täide pännor såm du moålar mie nu??He var såå fint färglagt me di!!Kraam

Karina sa...

Jätte snyggt kort!! Gillar stjärnan och stämpeln. De där pennorna låter intressanta...

Pyzzlan sa...

Smycket kostade 11,00 och sen var det olika pris på kedjorna beroende på längd. Hör av dig om du far ut till Dollys, jag kunde tänka mig att haka på :-)

Lena50 sa...

Ritigt häftigt "manligt" kort, gillar wellpappen, jag har oxå det här hemma, men har inte vågat använda det än, men det kommer :)
Så söt stämpel oxå....

Ulla sa...

Kanonfint!! Det är svårt att få till det manligt tycker jag...

En liten fråga.. du vet ingen som kan hjälpa min dotter kanske??
http://theswedishchick.blogspot.com/2009/06/looking-for-finish-caterer.html skicka gärna vidare.