söndag 28 juni 2009

Ett litet chokladmonster

Här kommer mina 3 sista bidrag till cybercropen. Jag hann med totalt 12 utmaningar av 14. Jättekul har det varit! Skönt att få så mycket scrappat på en enda vecka!

Den första är gjord till Kristinas LO-skiss som såg ut så här:Jag valde att följa den ganska exakt med papprens och fotots placering och cirkeln. Än en gång har jag använt gamla papper som jag egentligen tycker är jättefula :-D Orange och blått är inte speciellt snyggt... Men det är skönt att plötsligt titta på ett gammalt papper och känna att "NU äntligen ska du få komma till användning!" :-) Bakgrundspappret är vitt, men det ser nästan blått ut på fotot...
Följande LO är gjord efter Annas LO-skiss:

Det blev en LO i brun-orange. Fotona är tagna första gången Agnes fick smaka ett chokladkex - det var stor glädje! Hon har en orange haklapp på sig så jag tyckte att det skulle vara lite orange färg på LO:n också...det är väl ingen direkt favoritfärg om man säger så...men med brunt blev det helt okej tycker jag. Sen fick jag också äntligen användning för den orange nålen som jag fått i nåt kit nån gång.Rosetter har jag sett på många amerikanska scrappares alster den senaste tiden, det blir nog en ny modefluga inom scrappingen gissar jag. Och visst är det snyggt?


Sen kommer ett kort gjort efter MiaS kortskiss:Det blev ett snabbt och enkelt kort. Allt är utskuret med Sillen. Embossade kortet lite i nedre kanten med Cuttlebugen. En massa Pearl maker och sen var det klart!


Nu återstår bara röstningen och väntan på alla resultat! Spännande!!!

lördag 27 juni 2009

Ännu fler cc-bidrag

Här kommer ett bidrag till Ankis LO-skiss på cybercropen. Skissen såg ut så här:
Jag har länge tänkt göra en LO med uppgifter om Agnes längd och vikt fram till 2 års ålder. Men det är ett sånt stort projekt att sammanställa infon så det har inte blivit av...före nu. Kan vara roligt att ha allt på ett och samma ställe. Jag satte även in två foton, ett från då hon var några månader gammal och ett från då hon va 2 år.Själva rutan med texten är digiscrappad, dvs. gjord på datorn och utprintad.Sen kommer även en uppdaterad version av Musse Pigg-LO:n. Jag printade ut en liten Musse-figur som jag satte i ena hörnet. Blev det bättre eller sämre tycker ni? Jag tycker nog det blev bättre, det var ju inga dekorationer alls på LO:n innan.fredag 26 juni 2009

Bröllopskort + Musse Pigg

Ännu fler bidrag till cybercropen :-) Först ut är ett bröllopskort som jag gjorde utgående från en riktigt härlig skiss (gjord av Jozie). Så här såg den ut:


Och så här blev mitt kort:Lite detaljbilderSen kommer en LO gjord till Dilorfs LO-utmaning utgående från denna skiss.


Det blev en LO med Musse Pigg öron :-) Agnes gillar allt som har med Musse att göra och favoritprogrammet på TV är Musses Klubbhus. Hon kan se hur många avsnitt som helst på raken om hon bara får :-) Ville hålla LO:n enkel i rött, vitt och svart. Funderade på att printa ut en liten Musse-figur och sätta i nedre vänstra hörnet av den vita remsan, men jag glömde det :-) Kanske jag gör det ikväll och fotar om den, vi får se om jag orkar och hinner.Det vita pappret är embossad Bazzill cs - stora cirklar som står upp lite i pappret. Supersnyggt!


torsdag 25 juni 2009

Babykort

Det har kommit upp några extra utmaningar på cybercropen och jag föll genast för den här skissen ritad av Yoli. Sååå fin!


Jag gjorde ett babykort i blått/turkos och beige/brunt. Roligt att använda såna färger ibland också. Jag ville ha ett lugnt, harmoniskt och rofyllt kort i lite vintagestil - så här blev resultatet:


Och så en liten närbild. Jag duttade en massa Pearl Maker på kortet :-)


Hur hinner jag scrappa så här mycket är det nån som har frågat...jaa, jag har faktiskt scrappat mycket den senaste veckan. :-) Det går väldigt mycket i perioder det där, ibland scrappar jag massor och ibland inget på flera veckor. Det är inspirerande med cybercrop där alla utmaningar består av skisser! Jag har scrappat varje kväll ca 21-23 efter att Agnes lagt sig. Ibland hinner jag göra två alster under den tiden, ibland bara ett. Den här veckan jobbar jag 10-18 så jag hinner blogga på morgonen innan jobbet. Fr.o.m. måndag har jag FEM veckors semester! Jippiii!


tisdag 23 juni 2009

CC-bidrag del 3

Det blir en massa uppdateringar här denna vecka :-) Nästa bidrag till CC:n är till Dilorfs LO-skissutmaning. Först kommer skissen:Och här kommer min tolkning. Det blev en rosa-vit-svart LO.

Pappret med stjärnorna kommer från Sassafrass lass och det är ett av mina favoritpapper. Jag har gjort en LO med samma papper ifjol också. Vanligtvis brukar jag inte köpa mer än ett av mönstrade papper, men det här var jag bara tvungen att köpa fler av. Tycker det är sååå coolt!


Hittade en massa fina swirlstämplar som jag glömt att jag äger!!! De är lite busiga och ser nästan ut att vara handritade direkt på LO:n - men det är alltså en stämpel. Den här byggde jag dessutom på lite med två mindre stämplar så den blev lite längre. Jag satta rosa bling lite här och där på swirlen, men det syns ganska dåligt på fotot.


Den svarta scalloped kanten är egentligen Spellbinders-rektangler som jag stansat ut med Cuttlebugen. Jag har klippt dem i delar och stuckit in under kanten på det prickiga pappret så det blev som en ram. Dymobokstäver är med på var och varannan LO nuförtiden - tycker de är så snygga och praktiska och enkla att göra.


Gamla svarta bokstäver som kom till användning. Gillar dessa bokstäver massor, de är från American Crafts (tror jag). Ett helt häfte fullt med vita och svarta bokstäver, både stora och små. Tyvärr börjar de ta slut som sagt...så jag blev glad då jag fick ihop alla bokstäver till ordet "SUGRÖR". Tänk att man kan bli glad över en sån liten sak! :-D


Förutom att scrappa till CC:n håller jag även på med en massa projekt till Storyhouse. Kommer att publiceras snaaaart! :-) Varför kan inte dygnet ha liiite fler timmar!?!? :-D


Och till sist ett svar åt MartinaN som frågade om jag skriver ut mina foton själv eller framkallar dem i butik. Jag skickar in alla mina foton till Ifolor. Jag har nog en egen skrivare, men jag skriver inte ut foton - bara text och journaling och sånt. Jag tycker kvaliteten på "butiksfoton" är bättre + att man vet att de håller ganska länge. Jag beskär och fixar till mina bilder i Photoshop innan jag framkallar dem.

CC-bidrag

Här kommer ännu fler alster till CC:n på Svensk scrapbooking. Först kommer min tolkning av Kamillas fina kort-skiss.Ett rosa-brunt grattiskort med söta Doraline :-) Det är inte första gången jag använder de här vackra papprena från Graphic45 till att göra kort...och definitivt inte sista heller. Tycker de passar så bra till Doraline-stämplarna. Men jag måste erkänna en sak - jag börjar bli lite led på att måla ekorrarnas svans nu! De är så stora och kräver en hel del jobb och jag har ju målat en hel del ekorrar de senaste veckorna! :-D


Sen kommer en LO gjord till Jennys skissutmaning. Förutom att tolka skissen inspirerades jag också av färgerna - rött, vitt och svart. Så det blev en grafisk och stilren LO.

Svartvita papper är MYCKET svåranvända tycker jag! Men om man inte använder så många andra färger går det liite bättre :-) Här har jag grävt långt ner i mina scrapgömmor, jag beslöt mig för att använda en massa gamla saker. Det mönstrade pappret är flera år gammalt, likaså de röda blommorna. Och bokstäverna var nästan slut så jag fick använda upp-och-nervända ettor som L och bokstaven T är ihoplappad av två separata delar. Skönt att bli av med lite gammalt skräp... :-)


Jag ska försöka hinna med ännu fler bidrag till CC:n - jag scrappar som snabbast när jag har en skiss att utgå ifrån. Sen är det ju inte alltid säkert att det blir som finast, men det är en annan sak :-D

Scraplift hos Storyhouse

Nu har det äntligen blivit dags för en scraplift-tävling i Storyhouse blogg! Tävlingen går ut på att lifta min LO "Ett ögonblick av stillhet". Jag hoppas att ni alla vill vara med och tävla om fina priser! Ett pris kommer att lottas ut bland alla deltagare och dessutom kommer vi på Storyhouse att rösta fram en vinnare. Så det blir TVÅ lyckliga vinnare! Det får ni bara inte missa! Deadline är söndagen den 12.7. Kika in i här för fler detaljer om tävlingen. Här kommer LO:n som ni ska lifta:
Det har redan kommit in några bidrag till scrapliften. Två av dem finns redan i Storyhouse blogg.


måndag 22 juni 2009

Mera nytt

Det är cybercrop på Svensk scrapbooking just nu och ALLA utmaningar var skisser! Jippii! Jag tycker ju som bekant att skisser är den roligaste utmaningsformen av alla, så jag ska försöka hinna med så många bidrag som möjligt. Jag har redan gjort 4 st och här kommer de två första, ett kort och en LO.


LO-skissen såg ut så här (dessutom skulle man använda färgen LIME)Hittade ett passande foto av Agnes där hon sitter vid ett bord med limegröna servetter och ljus :-) Jag älskar de här nötta pappren med vita inslag från We R Memorykeepers. Här har jag använt en likadan rub-on från Basic grey som jag använde på Presentöppnings-LO:n (fast den var rosa). Jag klippte av den lite och mixtrade och trixade så jag fick den till en vinkelformad sak istället för en rak :-)


Lite inzoomad.Sen följer Neliz kortskiss:
Jag gjorde ett Tingtura-kort i turkos och orange. Visst är det en härlig färgkombination? Passar bra med starka färger till de stilrena Tingtura-stämplarna tycker jag. Och mina Spellbinders är i flitig användning som ni ser ;-)Fler bidrag till cc:n kommer upp så fort jag hinner fota och redigera bilderna!
Så kika gärna in igen snart! :-)